Blog

Trik, jak snadno odstranit vodní kámen z dřezu pomocí jediné kuchyňské ingredience

82views

Zde se dozvíte, jak můžete snadno a rychle odstranit usazený zubní kámen v umyvadle.

Ze všech povrchů, které jsou náchylné k tvorbě vodního kamene, je dřez v kuchyni jedním z nejdůležitějších, protože vzhledem ke své funkci místa, kde se nejen myje nádobí, ale kde se také nechává odtékat, je v neustálém kontaktu s vodou, která zásobuje naše domácnosti a která s sebou často nese různé minerály.

V tomto ohledu, jak dobře víme, je tvorba vodního kamene příznivá právě kvůli minerálům, které „táhne“ voda, jež napájí potrubí naší domácnosti, a k tomu má tendenci docházet s velkou frekvencí v místech, jako je dřez, která jsou v neustálém kontaktu s vodou, což znamená, že při jejím odpařování se na místě hromadí minerály, které vytvářejí jejich kvalitní usazeninu, jež je obecně známá jako vodní kámen.

Vzhledem k vlastnostem vodního kamene má tendenci se na povrchu silně usazovat, takže se ve většině případů může zdát, že je nemožné jej odstranit, nicméně skutečnost je taková, že existují velmi účinné metody, pomocí kterých je možné se této usazeniny zbavit. Abychom vám v tomto ohledu pomohli s tímto problémem, kdy se na vašem kuchyňském dřezu vytvořil vodní kámen, řekneme vám dnes v tomto článku velmi jednoduchý trik na jeho odstranění.

Nejlepší na něm je, že k němu potřebujete pouze kuchyňský výrobek, který má většina lidí doma. Pokud vás tedy zajímá, jaký výrobek byste měli použít nebo co byste měli udělat, zveme vás k dalšímu čtení tohoto článku, protože níže vám řekneme všechny podrobnosti.

Trik, jak snadno odstranit vodní kámen z dřezu, a to jen s jednou kuchyňskou přísadou.

Pokud se vám v kuchyňském dřezu nahromadil vodní kámen, můžete ho zkusit odstranit následujícím způsobem:

-Namočte. Jediné, co budete k odstranění vodního kamene v umyvadle potřebovat, je bílý ocet, který doporučujeme nalít do lahve s rozprašovačem. Jakmile jej budete mít připravený, vyčistěte místo, pokud je znečištěné, očistěte jej mýdlovou vodou, dokonale opláchněte a osušte a poté na povrch poškozený vodním kamenem nastříkejte velké množství bílého octa. Důležité je, aby se ocet vsákl do usazenin na povrchu, takže pokud zjistíte, že ocet stéká, namočte do octa ubrousky a položte je na povrch tak, aby tekutina přišla do kontaktu s usazeninou.

-Počkejte a třete. Obecně platí, že čím déle necháte ocet v kontaktu s nádrží, tím lépe, ale v ideálním případě by tam měl zůstat alespoň přes noc, takže po tuto dobu namočte a v případě potřeby ocet každou chvíli znovu nastříkejte. Nakonec, když doba namáčení skončí, začněte drhnout kovovou houbičkou, zjistíte, že vodní kámen půjde snadno dolů. Takto postupujte, dokud neodstraníte veškerý vodní kámen, a v případě potřeby znovu aplikujte přípravek.

Nakonec také doporučujeme po použití dřezu povrch dokonale vyčistit a vysušit, abyste zabránili tvorbě tohoto nánosu.

Leave a Response