Blog

Stačí kousek fólie a rostliny porostou jako divé. Víme, jak na to

132views

Obyčejná alobalová fólie má mnoho využití. Pomáhá v domácnosti při úklidu nebo při topení jako reflektor za radiátorem. Možná nevíte, jak účinný je při práci na zahradě. Ukážeme vám, jak z obyčejného alobalu udělat aktivátor růstu.

Nejen na řízky

Po fólii saháme, když chceme udržet jídlo déle teplé, při pečení nebo grilování. Dobře funguje jako tepelná izolace, a to i na větších plochách. Lze ji použít i na zahradě, kde usnadňuje práci, urychluje růst sazenic nebo pomáhá v boji proti škůdcům. Pomocí hliníkové fólie můžete vytvořit skvělou světelnou bariéru, která pomůže růstu sazenic.

Fóliovník pro sazenice

Sazenice potřebují v chladnějších dnech více tepla a vždy jim prospívá pobyt na slunci. Pomůže, když budete mít po ruce fóliový balíček. Pokud chcete pouze zvýšit teplotu uvnitř nádoby, použijte fólii na dně. Stačí vyložit nádobu fólií, udělat do ní otvory pro odtok vody a přidat zeminu. Rostlina zůstane v teple.

Pomocí kartonové krabice vytvořte pro sazenice světlovod. Vnitřní stěny vyložte plastovou fólií a do krabice umístěte sazenice v květináčích nebo malých truhlících. Fólie bude odrážet sluneční paprsky, rostliny budou mít více světla a lépe porostou.

Ochrana rostlin pomocí hliníkové fólie

Hliníkovou fólii můžete na zahradě použít jako ochranu proti slimákům nebo jiným škůdcům. Pod rostliny rozprostřete listy hliníkové fólie a zajistěte je kameny. Hliníková fólie ztěžuje slimákům prolézání. A pokud hliníkovou fólii omotáte kolem kmenů malých nových stromků, můžete je ochránit před hraboši nebo srnkami, pokud nemáte oplocený pozemek.

Hliníková fólie ochrání ovocné stromy a malé ovocné keře před útoky ptáků. Odstraňte několik větviček a obalte je hliníkovou fólií nebo rozprostřete proužky hliníkové fólie v koruně stromu či keře. Lesklé předměty ptáky odradí a ti si vyberou jiný cíl. Díky fólii bude letošní úroda chutnější a bohatší, nezapomeňte na fólii v jarních měsících.

Leave a Response