Blog

Rajčata Buffalo heart: co dělat pro bohatou úrodu?

81views

Odrůda buvolí srdce je jedním z nejoblíbenějších druhů rajčat pěstovaných u nás. . Vyznačuje se velkými masitými plody o hmotnosti od 200 do 600 gramů a průměru přes 7-8 cm. Dužnina je jasně červená, aromatická a šťavnatá, s malým množstvím semen.

Rajče buvolí srdce není balkónová odrůda.

Tato rostlina se vyznačuje poměrně slabými stonky, které mohou dosáhnout výšky až 2 metrů. Z tohoto důvodu je lepší nepěstovat tento druh rajčat na balkoně, ale vždy je vyvazovat na zahradě. Nejvyšších výnosů lze dosáhnout při pěstování rostliny s 1-2 výhony.

Více informací:

Má mnoho výživových vlastností

Plody buvolího srdce jsou nejen chutné, ale také bohaté na výživové hodnoty. Obsahují sodík, draslík, hořčík, mangan, železo a vitaminy C, K, B1, B2 a B6. Proto je pěstování tohoto rajčete investicí do našeho zdraví.

Jak tuto odrůdu pěstovat?

Více:

Pěstování tohoto typu rajčat vyžaduje určité znalosti. Nejlepší doba pro výsev semen je polovina března. Sazenice goto je možné přesadit na zahradu v druhé polovině května a nejpozději začátkem června, v závislosti na povětrnostních podmínkách v obou měsících, Důležité je pamatovat na to, aby nebyla vysazena příliš hustě. Nejlepší je dodržet vzdálenost asi 60-70 cm.

Rajčatům buvolí srdce se nejlépe daří v hlubokých, kyprých půdách s vysokým obsahem humusu a mírně kyselou reakcí. Rostlinu je třeba pravidelně zalévat a jednou za dva týdny přihnojovat draslíkem, fosforem, hořčíkem, vápníkem a někdy i dusíkem. Pokud chcete, aby rajčata správně rostla, musíte zajistit nejen půdní vlhkost, ale také vzduch. Toho se dosáhne pravidelným postřikem samotných rostlin po západu slunce.

Leave a Response