Blog

Je velmi dobré mít doma alobal, zejména v této době.

121views

Hliníková fólie je spojována především s konzervováním potravin, ale jak se ukazuje, má mnohem více využití. Vyplatí se mít v kuchyňské skříňce roličku, protože nikdy nevíte, kdy ji budete potřebovat. Přečtěte si několik neobvyklých způsobů použití hliníkové fólie, které vám usnadní každodenní život.

Hliníková fólie je úžasný vynález, který pomáhá při balení potravin, čištění nebo ochraně před škůdci. Kdo by to byl řekl, že tento šustivý papír může v naší domácnosti tolik změnit. Nestojí mnoho a dokáže zázraky. Jak ho využít v každodenním životě? To vám právě prozradíme!

Proč se vyplatí mít doma roli alobalu?

Použití alobalu je vhodné rozdělit do několika kategorií. První z nich je čištění, protože jak se ukazuje, existuje několik povrchů, které lze kouskem tohoto materiálu vyčistit. Začněme grilovacím roštem, který se vyplatí připravit před nadcházející sezónou. Nejlépe je ho trochu zahřát, aby nečistoty měly šanci změknout, a pak rošt obalit kuličkou fólie. Ta bude fungovat jako drátěnka a odstraní z roštu přebytečné nečistoty.

Podobně je dobré použít fólii k odstranění nečistot a připálených potravin z hrnců v kuchyni. Hliníková fólie se po rozdrcení stává ostrou jako drátěná houba, takže se skvěle hodí k odstraňování mastnoty a špíny. Existuje také trik na čištění stříbrného příboru od zbytků. Stačí vyložit pánev alobalem, pak do ní vhodit příbory, zalít je vodou a přidat lžíci jedlé sody. Po zahřátí dojde k chemické reakci, která pomůže odstranit tmavý povlak.

K čemu dalšímu můžete použít alobal?

Když máte náladu předělávat pokoj, je nezbytné chránit podlahu před poškrábáním. K tomu potřebujete kus alobalu, který byste měli položit přes každou nohu nábytku. Je důležité položit fólii matnou stranou dolů, protože je kluzká a bude po podlaze snadněji klouzat. Dalším místem, které můžete chránit kouskem fólie, jsou stěny stanu. Bude fungovat jako izolace, aby vítr a slunce nemohly měnit teplotu uvnitř komory. Je také dobré dát si plát fólie pod spací pytel, který vás ochrání před chladem a vlhkem.

Zahradníci věří, že hliníková fólie dokáže odradit škůdce od vašich květin v květináčích. Stačí omotat stonky tímto materiálem a většina brouků se jim vyhne velkým obloukem. Další metodou je zavěšení nastříhaných proužků fólie na ovocné stromy, které jsou notoricky napadány ptáky. Stříbrná fólie bude odrážet světlo a ptáci se k takovému cizímu předmětu nepřiblíží.

Posledním trikem, který stojí za zmínku, je použití fólie v topné sezóně, kdy chce každý trochu ušetřit na účtech za topení. Umístění fólie za radiátory pomůže rozptýlit teplo po celé místnosti, aby neunikalo vzhůru. Fólie se hodí i k izolaci oken nebo dveří, aby blokovala pronikání studeného vzduchu zvenčí.

Leave a Response