Recepty na jídlo

Nenechávejte kečup ve dveřích lednice!

143views

Věděli jste, že tato pochoutka vyžaduje speciální podmínky skladování?

Než si povíme, proč neskladovat kečup ve dveřích lednice, zjistěte, jak lze oblíbené omáčky upravit, aby se staly hvězdami grilovací sezóny:

Většina lidí často , protože je skvělá na grilování, hamburgery, hranolky a řadu dalších pokrmů. Aby nás však kečup vždy potěšil svou nepřekonatelnou chutí, je třeba ho správně skladovat.

Jak kečup správně skladovat?

Pokud jste si právě koupili láhev kečupu a ještě jste ji neotevřeli, můžete ji skladovat kdekoli od běžné poličky v kuchyňské skříňce až po dveře chladničky. Uzavřenou omáčku můžete skladovat při pokojové teplotě po dobu jednoho roku.

Jakmile však kečup otevřete, bude důležité dodržet několik podmínek. První z nich je uchovávat ho v chladu. Otevřený kečup můžete konzumovat až šest měsíců, pokud je uchováván v chladu. Při pokojové teplotě se trvanlivost omáčky zkracuje na maximálně tři týdny.

Proč by se měl kečup uchovávat v chladu?

Skutečnost je taková, že se skládá ze zpracovaných složek. To znamená, že potřebují chlazení, aby si zachovaly svou chuť. Jinak omáčka ztratí kyselost a rychle se zkazí.

Vyzkoušejte tento recept na vynikající domácí kečup bez cukru:

Pokud máte rádi kečup, vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který nepoužívá žádný cukr. Můžeme…

Proč není vhodné skladovat kečup ve dveřích chladničky

Dveře jsou místem v chladničce s nejstabilnější teplotou.u, proto se nedoporučuje skladovat zde některé výrobky.

A není to tak, že by se teplota v tomto místě neustále měnila, ale podléhá výkyvům při otevírání a zavírání chladničky.

Výrobky, včetně omáček, vyžadují stabilní skladovací podmínky. To prodlužuje jejich kvalitu a trvanlivost.

Jak poznáme, že se kečup zkazil?

Pokud má kečup vodnatou strukturu, nevyhazujte ho hned. Někdy ho stačí protřepat a výrobek používat dál. Existuje však několik příznaků, že se omáčka zkazila:

– Ve víčku se objevila plíseň. Výrobek nečistěte ani znovu nepoužívejte v potravinách, protože to má negativní důsledky.

– Omáčka ztratila barvu – stala se velmi bledou, téměř průhlednou.

– Kečup má nepříjemný zápach.

A když kečup bezpečně spotřebujete, nevyhazujte láhev a vdechněte jí nový život s praktickým využitím. Tady je návod, jak na to:

Zdroj: WOB

Leave a Response