Věděli jste, že tato pochoutka vyžaduje speciální podmínky skladování?
Než si povíme, proč neskladovat kečup ve dveřích lednice, zjistěte, jak lze oblíbené omáčky upravit, aby se staly hvězdami grilovací sezóny:
Většina lidí často , protože je skvělá na grilování, hamburgery, hranolky a řadu dalších pokrmů. Aby nás však kečup vždy potěšil svou nepřekonatelnou chutí, je třeba ho správně skladovat.
Jak kečup správně skladovat?
Pokud jste si právě koupili láhev kečupu a ještě jste ji neotevřeli, můžete ji skladovat kdekoli od běžné poličky v kuchyňské skříňce až po dveře chladničky. Uzavřenou omáčku můžete skladovat při pokojové teplotě po dobu jednoho roku.
Jakmile však kečup otevřete, bude důležité dodržet několik podmínek. První z nich je uchovávat ho v chladu. Otevřený kečup můžete konzumovat až šest měsíců, pokud je uchováván v chladu. Při pokojové teplotě se trvanlivost omáčky zkracuje na maximálně tři týdny.
Proč by se měl kečup uchovávat v chladu?
Skutečnost je taková, že se skládá ze zpracovaných složek. To znamená, že potřebují chlazení, aby si zachovaly svou chuť. Jinak omáčka ztratí kyselost a rychle se zkazí.
Vyzkoušejte tento recept na vynikající domácí kečup bez cukru:
Pokud máte rádi kečup, vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který nepoužívá žádný cukr. Můžeme…
Proč není vhodné skladovat kečup ve dveřích chladničky
Dveře jsou místem v chladničce s nejstabilnější teplotou.u, proto se nedoporučuje skladovat zde některé výrobky.
A není to tak, že by se teplota v tomto místě neustále měnila, ale podléhá výkyvům při otevírání a zavírání chladničky.
Výrobky, včetně omáček, vyžadují stabilní skladovací podmínky. To prodlužuje jejich kvalitu a trvanlivost.
Jak poznáme, že se kečup zkazil?
Pokud má kečup vodnatou strukturu, nevyhazujte ho hned. Někdy ho stačí protřepat a výrobek používat dál. Existuje však několik příznaků, že se omáčka zkazila:
– Ve víčku se objevila plíseň. Výrobek nečistěte ani znovu nepoužívejte v potravinách, protože to má negativní důsledky.
– Omáčka ztratila barvu – stala se velmi bledou, téměř průhlednou.
– Kečup má nepříjemný zápach.
A když kečup bezpečně spotřebujete, nevyhazujte láhev a vdechněte jí nový život s praktickým využitím. Tady je návod, jak na to:
Zdroj: WOB