Blog

Nikdy to nedělejte s klimatizací

64views

Klimatizace je jedním z nejčastěji používaných spotřebičů v domácnosti. V závislosti na ročním období se stará o to, aby nám bylo teplo nebo chladno.

Je však velmi důležité vědět, jak ji správně udržovat. Ušetříme si tak opravy nebo vysoké účty za elektřinu.

V dnešním článku vás upozorníme na chyby, kterých se většina z vás při používání klimatizace v domácnosti dopouští.

Co bychom s klimatizací doma nikdy neměli dělat?

Jednou z věcí, kterou je třeba zvážit, je teplota klimatizace. Nikdy ji nezapínejte na maximální nebo minimální nastavení, protože ji tak můžete snadno poškodit.

Nejlépe by jednotka měla v zimních měsících udržovat teplotu 22 stupňů a v létě kolem 25 stupňů, ne více než 27 stupňů.

Rozdíl s venkovní teplotou by neměl být větší než 5-6 stupňů.

Když se rozhodnete pro koupi a instalaci klimatizace, musíte zvážit její umístění. Je důležité mít k jednotce přístup, abyste mohli pravidelně čistit filtry i žaluzie pod nimi.

Jednou z nevýhod klimatizačních jednotek je, že místnosti, ve kterých jsou instalovány, musí být neustále větrány, ať je léto, nebo zima.

Když se chystáte tento spotřebič zakoupit, je dobré vzít v úvahu několik věcí. Jednou z nich je velikost a počet oken. Typ okenních rámů a izolaci také není radno podceňovat.


Neexistuje správná teplota klimatizace pro všechny lidi. Vše je velmi individuální a závisí na různých faktorech. Určení o…

Určitě jste už slyšeli o takzvaných „chytrých klimatizacích“? Umožňují nastavit teplotu na dálku, což by vám značně usnadnilo práci.

Některé modely klimatizací umožňují sledovat spotřebu elektrické energie.

Je však dobré vědět, že spotřeba elektřiny klimatizací v létě je ve srovnání se zimním obdobím nižší.

Když je venku chladno, tělo klimatizace přejde do režimu odmrazování. Během této doby je klimatizace v provozu, ale nedaří se jí vyhřát místnost a odmrazit venkovní jednotku.

Jak spát během horkých letních měsíců BEZ klimatizace ?

V horkých letních měsících je rozhodně velmi obtížné spát v místnosti, která je rozpálená a nemá klimatizaci, která by vzduch ochlazovala. Dobré…

Mnoho lidí si klade otázku, kam je nejlepší klimatizaci v místnosti nainstalovat. To však přímo závisí na individuálních preferencích.

Pokud se rozhodnete namontovat ji níže, usnadníte si její čištění. Nebudete muset lézt na židli nebo používat žebřík.

Bez ohledu na to, jaké místo pro klimatizaci zvolíte, neměly by před ní být žádné překážky, aby docházelo k dobrému pohybu vzduchu a také k rovnoměrné teplotě v celé místnosti.

Výběr klimatizace není v dnešní době snadný úkol, protože na trhu je k dispozici celá řada řešení. Ať už se rozhodnete koupit jakýkoli model, musíte vědět, co s klimatizací nikdy nedělat, aby vám dlouho věrně sloužila.

Leave a Response