Blog

Udělejte z fólie kouli a hoďte ji do pračky. Budete to dělat pořád

2.3kviews

Používáte hliníkovou fólii (alobal) pouze v kuchyni? Zkuste hodit kouli alobalu do pračky a uvidíte, co se stane.

Pračka

Vezměte delší kus alobalu a vytvořte středně velkou kouli. Pěkně ji uhlaďte, aby se vám nezachytávala na oblečení. Tento postup opakujte alespoň dvakrát nebo třikrát, abyste získali více koulí. Vhoďte je do bubnu pračky spolu s prádlem. Zapněte pračku jako obvykle a po vyprání vás čeká překvapení. Kulička z hliníkové fólie absorbuje statickou elektřinu. Díky tomu se vaše oblečení nezmačká a bude měkké a čisté.

Sušička

Alobal lze použít nejen v pračce, ale také v sušičce. Opět srolujte fólii do dvou nebo tří těsných kuliček a vložte je do bubnu sušičky. Kuličky můžete také vložit do hedvábné ponožky, aby se fólie v sušičce neoddělila. Jak bylo uvedeno výše, fólie sama o sobě pomáhá zachycovat statickou elektřinu. Nebude vytvářet záhyby na oblečení ani zachycovat žmolky, takže vaše oblečení bude krásně čisté. Kuličky nejsou na jedno použití, ale můžete je použít několikrát.

Další využití fólie

Fólii můžete použít také k žehlení. Pod potah žehlicího prkna umístěte vrstvu fólie. Urychlíte tím proces žehlení, protože teplo se od fólie odráží. Tkanina se tak vyžehlí mnohem rychleji.

Hliníkovou fólii můžete použít také při čištění grilu. Pokud vám na grilu ulpí mastnota nebo kousky jídla, bude se vám alobal opět hodit. Srolujte ji do kuličky a gril vydrhněte. Při této činnosti používejte ochranné rukavice. Nakonec gril umyjte pružinovou houbou a opláchněte čistou vodou.

Fólii můžete také použít k nabroušení nůžek. Pokud máte doma nůžky, které nestříhají tak dobře jako na začátku, můžete je zkusit nabrousit pomocí fólie. Přeložte fólii do několika vrstev a zkuste ji nůžkami několikrát prostřihnout. Nůžky by se měly o fólii nabrousit.

Leave a Response