Blog

Lahodná vepřová čína s rýží: dokonalý oběd připravený za pár minut

397views

Vepřové maso s rýží je klasika, která nikdy nezklame. Tento recept na vepřovou polévku s rýží je jednoduchý a rychlý na přípravu a je ideální pro večeři během všedního dne. Maso se marinuje v lahodné směsi koření a poté se dusí se zeleninou. Podává se s nadýchanou rýží a je to skvělý způsob, jak využít zbytky vepřového masa.

Složení: 1:

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 pórek
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička kari
  • 1/2 čajové lžičky kurkumy
  • 1/4 čajové lžičky kajenského pepře
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení
  • 200 g rýže
  • 200 g mražené čínské zeleniny
  • 1 polévková lžíce solamylu (nepovinné)

Postup:

1) Nakrájejte vepřové maso na nudličky. V misce smíchejte sójovou omáčku, med, zázvor, kari, kurkumu, kajenský pepř, sůl a pepř. Přidejte maso do marinády a promíchejte, aby se obalilo ze všech stran. Nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně však přes noc.

2) Rýži propláchněte a uvařte podle návodu na obalu.

3) Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, papriku a pórek dozlatova. Přidejte marinované maso a prudce orestujte, dokud nezhnědne ze všech stran.

4) Maso podlijte trochou vody a vařte, dokud nezměkne, asi 15-20 minut.

5) Přidejte mraženou čínskou zeleninu a vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.

6) Pokud chcete omáčku zahustit, rozšlehejte solamyl v troše studené vody a vmíchejte do omáčky. Podle chuti osolte a opepřete.

7) Vepřovou polévku podávejte s rýží a ozdobte čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Připravte si také:

Závěr

Tento recept na vepřovou polévku s rýží je snadný a rychlý na přípravu a je ideální pro večeři během všedního dne. Maso je marinované v lahodné směsi koření a poté dušené se zeleninou. Podává se s nadýchanou rýží a je to skvělý způsob, jak využít zbytky vepřového masa.

Leave a Response