958
Dnes jsme pro vás připravili kuřecí kousky připravené s rýží na čínský způsob, který je ve světě velmi oblíbený! Tento recept je však tradičnější, než si myslíte, protože jsme jeho variantu našli ve staré české kuchařce. Ve světě se tomuto způsobu přípravy říká také „kuře generála Tso“.
Co budeme potřebovat:
- 500 gramů kuřecích prsou
- ¼ šálku sójové omáčky
- ¼ šálku kukuřičné mouky
- 1 vaječný bílek
- malý kousek čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2 střední cibule
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 lžíce pálivé omáčky
- 3 polévkové lžíce Hoisenovy omáčky
- 1 a ½ lžíce sezamového oleje
- malá hrst sezamových semínek
Jak postupovat:
- Nejprve očistěte kuřecí prsa a nakrájejte je na menší kousky. Poté je vložíme do mísy a ochutíme sójovou omáčkou (2 lžíce), kukuřičnou moukou (3 lžíce) a přidáme vaječný bílek. Vše dobře promíchejte lžící a nechte několik minut marinovat. Mezitím oloupejte česnek a cibuli a obojí nakrájejte nadrobno. Oloupejte zázvor a nastrouhejte ho najemno.
- Poté tyto ingredience osmahněte na rozpáleném sezamovém oleji (1 lžíce). Když česnek, cibule a zázvor zezlátnou, přidejte do směsi kousky kuřete a osmažte je spolu s kořením a omáčkou Hoisen. Dobře promíchejte a přidejte ještě kukuřičnou mouku. Masovou směs za stálého míchání několik minut vařte, dokud zcela nezhoustne.
Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují.
add a comment