Blog

ROZHOVOR: Navzdory zdravotním omezením vytváří krásné šperky. O to víc do nich vkládá lásky.

166views

Paní Miroslava vyrábí šperky a růžence, které mohou nést vaše jméno. Vkládá do nich přesně to, proč jsou ručně vyráběné výrobky tak cenné. Lásku, preciznost, smysl pro detail a kreativitu. Podpořte tuto jedinečnou tvorbu a udělejte radost sobě nebo obdarujte své blízké.

Další skvělou inspiraci na recepty a výtvory pro váš domov najdete na naší stránce na Facebooku. .

Dovolte mi, abych vás na úvod požádal, abyste se představil.

Dobrý den. Jmenuji se Miroslava Sihelská, pocházím z Rimavské Soboty a vystudovala jsem obor zlatník – klenotník na škole IPR – Mokrohájska v Bratislavě.

Představíte nám svou práci? Co všechno vyrábíte?

Výroba náramků a náušnic z korálků je mou velkou vášní. Každý šperk, který vytvořím, je jedinečný a je vytvořen s velkou láskou a péčí. Nejčastěji vyrábím náramky, ale také růžence se jménem i bez něj. Své šperky budu vyrábět pod značkou ESMIRA.

Kdy jste začal tvořit umění a co vás k tomu přimělo?

Šperky jsem začala vyrábět teprve nedávno, před několika měsíci, takže ani můj sortiment ještě není tak pestrý. Je to pro mě způsob, jak vyjádřit svou kreativitu a lásku k detailům.

K výrobě šperků jsem se dostala náhodou, když jsem jednoho dne uviděla krásné náušnice, které mě inspirovaly, abych to také zkusila.

Je to vaše práce nebo koníček?

Zatím je to jen můj koníček. Jak už jsem psala, šperky jsem začala vyrábět teprve nedávno, a to proto, že jsem doma na neschopence a tento druh výroby šperků mě oslovil nejvíce. Ale pevně věřím, že časem to bude moje práce, které se budu věnovat naplno a s láskou.

Odkud čerpáte inspiraci?

Náramky vyrábím tak, že se dívám na YouTube a odtud čerpám inspiraci.

Čím jsou podle vás vaše šperky jedinečné?

Moje šperky jsou výjimečné tím, že je vyrábím jako osoba se zrakovým postižením, takže do nich vkládám své srdce a cit. Jsou jedinečné také díky své ruční výrobě a osobnímu přístupu ke každému šperku.

Jaké materiály nejčastěji používáte?

Nejčastěji je vyrábím z korálků, nití, pružných gumiček a různých komponentů. Náušnice jsou různého druhu, někdy z postříbřeného drátu.

Můžete nám přiblížit proces výroby?

Na začátku vybírám a připravuji materiál. Vybírám kvalitní korálky různých barev, tvarů a velikostí. Každý návrh začíná pečlivým výběrem vhodných korálků, které se k němu hodí. Na náramky používám pevné a odolné materiály, jako jsou pružné nitě, na náušnice kvalitní kovové háčky a základny.

Poté navrhnu jejich design. Návrhy často vznikají podle módních trendů nebo osobních preferencí zákazníků. Korálky navlékám na pružnou nit a dbám na to, aby byl design rovnoměrný a symetrický. Po navlečení všech korálků udělám pevný uzel, aby se náramek nepřetrhl.

Vyberu základní komponenty, jako jsou háčky a spojovací kroužky. Korálky připevním ke kovovému základu pomocí tenkých drátků nebo spojovacích kroužků. Dbám na to, aby byly pevně a bezpečně připevněny.

Nakonec každý šperk důkladně zkontroluji, abych se ujistila, že je pevný a nemá žádné vady. Hotové náramky a náušnice balím do elegantního obalu, který je vhodný pro darování nebo skladování.

Plánujete do budoucna nějak rozšířit svou tvorbu?

Ano, plány do budoucna určitě mám, ráda bych si založila vlastní dílnu a věnovala se šperku na plný úvazek. Mám v plánu rozšířit svou tvorbu o nové techniky, například o práci s pryskyřicí. Ráda bych také vytvořila kolekci šperků, která bude obsahovat osobní příběhy a vzpomínky.

Vyrábíte je podle představ zákazníka?

Ano, vyrábím i podle přání zákazníka. Nabízím možnost upravit šperk na míru podle přání zákazníka, včetně výběru barvy, délky a speciálních doplňků. Se zákazníky konzultuji jejich představy a požadavky, abych mohla vytvořit šperk, který přesně odpovídá jejich představám.

Kde lze vaše výrobky zakoupit?

Své výrobky nabízím zatím pouze na různých facebookových stránkách. Pevně však věřím, že časem budu mít vlastní stránku.

Je ještě něco, co byste chtěl našim čtenářům sdělit a o čem jsme se nezmínili?

Nebojte se experimentovat a buďte trpěliví. Každý šperk je jedinečný a vytvořit něco krásného může chvíli trvat, ale výsledek stojí za to.

Leave a Response