Blog

Vyhoďte fóliové kuličky do dřezu a ušetřete vodu i peníze.

67views

Hliníková fólie (alobal) se obvykle používá v kuchyni, konkrétně k balení potravin nebo zakrývání nádobí. Ne každý však ví, že skrývá mnoho dalších zajímavých a život zachraňujících využití. Co se stane, když ho stočíte do kuličky a hodíte do myčky?

Hliníková fólie je výrobek, který má doma téměř každý. Usnadňuje vaření a skladování potravin, je levná a snadno dostupná. Kromě toho ji můžete použít k čištění nebo osobní hygieně. Jak se s ní pracuje v myčce nádobí?

Šikovný trik pro vždy čisté příbory z myčky. Co to je?

Asi každému z nás se stalo, že po vyjmutí příborů z myčky na nich zůstaly zbytky jídla nebo nevzhledné zbytky. V takovém případě jste je museli buď ručně vydrhnout, nebo znovu spustit program a doufat, že tentokrát vše prosvítá. Místo plýtvání časem, vodou a energií vám přinášíme chytrý trik, který tento problém vyřeší jednou provždy. Vše, co potřebujete, je kousek fólie.

Srolujte ho do kuličky a vhoďte do myčky. Zapomeňte na špinavé příbory

Kulička z alobalu v myčce je triviální a levný způsob, jak vám pomůže vyřešit nepříjemný problém se špinavými příbory. S jeho pomocí z nich zmizí veškeré skvrny, zaschlé zbytky jídla nebo jiné nečistoty. Jednoduše vložte kousek hliníkové fólie do koše na příbory před zapnutím myčky a poté myčku spusťte jako obvykle. Po vyjmutí budou vaše vidličky, lžíce a nože zářivě čisté.

Neobvyklé použití alobalu. Vodovodní baterie budou zářit čistotou

To není jediné zajímavé využití hliníkové fólie v domácnosti. Kromě toho ji můžete použít také k čištění koupelnových a kuchyňských kohoutků, na kterých se usazuje vodní kámen. Stačí ji srolovat do kuličky, jemně navlhčit vodou a znečištěná místa jemně, ale důkladně otřít. Za chvíli po nevzhledných skvrnách nezůstane ani stopa.

Leave a Response