Křehká buchta, která chutná horká a po vychladnutí ještě víc.
Než vám prozradíme, jak připravit dnešní jahodovou buchtu, vyberte si z pěti receptů na jednoduché, ale přesto chutné buchty:
Neobvyklá ingredience v klasické buchtě
Kdo by odolal , která po upečení provoní celý dům. Dnes tu máme další zajímavý recept na výbornou buchtu, která se sice trochu vymyká standardu, ale o to víc je chutná.
Jahodová buchta, která chutná jako cheesecake, protože v sobě skrývá čerstvý smetanový sýr a zakysanou smetanu. Díky nim má lehce nakyslou a osvěžující chuť, ať už si ho vychutnáte čerstvě upečený, nebo vychlazený z lednice. Přijďte ho ochutnat!
Pokud nemáte po ruce smetanový sýr koupený v obchodě, můžete si ho velmi snadno vyrobit sami. Tady je návod:
Jahodový koláč jako cheesecake
Budeme potřebovat: 2 vyzrálé bagety, 5 vajec (3+2), 150 ml smetany ke šlehání nebo mléka, 2 lžíce krystalového cukru, půl lžičky skořice, 300 g smetanového sýra, 200 g zakysané smetany, 2 balíčky vanilkového cukru, 150 g jahod, 2 lžíce másla, trochu mouky.
Postup:
1) Formu nebo pekáč (22 x 22 cm) vymažte trochou másla (půl lžíce) a vysypte moukou. Troubu předehřejte na 170 ºC. Bagety nakrájejte na plátky nebo kostičky a jahody na plátky.
2) V míse vyšlehejte 3 vejce, smetanu (mléko), cukr a skořici. V jiné míse vyšlehejte metličkou sýr, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a 2 vejce.
3) Těsto v míse zalijte vaječnou směsí a nechte asi 5 minut odstát. Poté do formy rozprostřete polovinu těsta a na něj rozetřete polovinu sýrové směsi a posypte asi 2/3 jahod (100 g), pak přidejte zbývající těsto a na něj rozetřete zbývající sýrovou směs.
4) Upečte želé roládu zhruba 30 minut (170 °C). Po upečení ozdobte zbylými jahodami a podávejte samotné nebo pokapané javorovým či jahodovým sirupem.
Vyzkoušejte také: