Blog

Vložte do lednice alobal a vaše účty za elektřinu budou nižší.

64views

Kdysi dávno mi jeden známý řekl, že hliníková fólie (alobal) v mrazáku pomůže ušetřit potraviny a snížit účty za elektřinu. Zavrhl jsem to a myslel si, že si ze mě kamarád dělá legraci. Nedávno jsem se však rozhodl vyzkoušet její radu v praxi a byl jsem velmi překvapen! Ukázalo se, že skutečně funguje. Potraviny vydrží déle čerstvé, lednice funguje lépe a já teď nemusím pravidelně vytahovat led z mrazáku. Je to pro domácnost velká pomoc!

Fólie v mrazáku a její výhody

Rozumný přístup

Nejnetrpělivější jedinci se setkali s fiaskem poté, co jednoduše hodili do mrazáku roli alobalu a očekávali, že to vyřeší všechny problémy. Takový přístup k věci samozřejmě nebude fungovat. Aby byla fólie v mrazáku užitečná, musíte zjistit, jak přesně vám může pomoci.

Důležité podrobnosti

Jak víte, naše stříbrná vrstva má vážné vlastnosti odrážející teplo. S jejich pomocí se můžete zbavit přebytečné vlhkosti v mrazicím prostoru a eliminovat možnost vážných teplotních výkyvů. A bude se mnohem méně tvořit námraza!

Kromě tepelně-reflexních vlastností fólie pro nás budou důležité i její antibakteriální vlastnosti. Díky nim budou moci potraviny zůstat v mrazničce mnohem déle čerstvé. Navíc díky fólii bude i těch několik málo bakterií, které jsou schopny v mrazničce přežít, ve výrazné nevýhodě!

Jak používat

Nejprve je tedy třeba odmrazit lednici. Budeme muset pracovat se zadní stěnou mrazničky. A k tomu je třeba ji zcela vysušit a řádně vyčistit. Teprve potom lze zadní stěnu mrazničky pečlivě pokrýt silnou a rovnoměrnou vrstvou stříbrné fólie (alobalu).

Dbejte na to, aby fólie v mrazničce nezakrývala větrací otvory a nebránila normální cirkulaci vzduchu uvnitř komory. Jen tak náš lifehack zajistí čerstvost vašich potravin a úspěšný provoz chladničky. Neničte vše vlastníma rukama!

Závěrečné poznámky

S fólií vyloženou stěnou bude váš mrazák pracovat mnohem efektivněji. Zároveň se zlepší i spotřeba energie vaší chladničky. A navíc nebudete muset z mrazáku pravidelně odstraňovat hory přebytečného ledu. Nezapomeňte však, že fólie nevydrží věčně. Jednou za měsíc vyměňte vrstvu fólie v mrazničce a brzy se sami přesvědčíte o její užitečnosti!

Leave a Response