Blog

Pijte místo běžné kávy. Zlepšuje metabolismus a pomáhá spalovat tuky

59views

Káva má mnoho výhod, ale jako každá potravina neslouží každému. Zvláště se nedoporučuje, pokud máte vysoký krevní tlak. Musíte se tedy tohoto nápoje vzdát? Ne nutně. Můžete si vybrat jinou variantu. Bude prospěšná i při hubnutí.

Pokud máte rádi chuť a vůni kávy, ale nemáte rádi kofein, může být pro vás dobrou volbou cikorková káva. Co stojí za to o ní vědět?

Její charakteristická hořkost

Chakanková káva? Někteří lidé mají k tomuto názvu výhrady, protože podle nich je káva pouze nápoj, který se vyrábí z kávových zrn. Chuť té z čekanky je však matoucím způsobem podobná. A jak se tento nápoj vyrábí? V procesu zpracování jejího kořene. Ten se suší, mele a praží, což mu dodává aroma. Tato káva se dodává v rozpustné formě. Její příprava je proto velmi jednoduchá. Její chuť je lehce oříšková s charakteristickou hořkostí. Někteří lidé ji proto kombinují s kořením, medem, mlékem nebo rostlinnými nápoji.

Když nemůžete spát

Káva je jedním z nejzdravějších nápojů a píšeme o ní často. Potvrzuje to řada studií. Totéž platí i pro nápoj z čekanky. Především neobsahuje kofein a při mnoha onemocněních by se měl omezit nebo dokonce vynechat. Nedoporučuje se při nespavosti, zažívacích potížích nebo vysokém krevním tlaku.

Studie ukazují, že čekanková káva stimuluje trávicí procesy, zrychluje metabolismus a podporuje spalování tuků. To je možné díky tomu, že stimuluje vylučování žaludečních šťáv. Obsahuje vlákninu a také inulin. To je polysacharid, který stimuluje správný vývoj střevní mikroflóry. Jak známo, chrání organismus před vstupem patogenních mikroorganismů. Proto je čekanková káva považována za jeden z nejlepších prebiotických produktů.

Několik dalších kladů

Takový nápoj může mít v malých dávkách také antidepresivní účinek, a to díky obsahu beta-karbolinu. V čekankové kávě je také mnoho antioxidantů, které z těla odstraňují škodlivé volné radikály. Tím se snižuje riziko mnoha onemocnění včetně aterosklerózy, cukrovky, hypertenze, lupénky a dokonce i rakoviny.

Leave a Response