Blog

Ukrajinec ukázal, jak brousit nože a nůžky pomocí alobalu.

124views

Broušení kuchyňských nožů není žádná raketová věda, možností je víc než dost a jsou relativně snadné, levné a dostupné, ale co nůžky? Zkuste následující radu. Nechcete přece svým dětem každé dva roky kupovat nové kapesní nůžky, že ne?

Starý dobrý alobal

Hliníkovou fólii lze použít k nejrůznějším účelům a jednou z jejích výhod je schopnost nabrousit tupé nůžky. Odtrhněte kousek alobalu a několikrát ho přeložte, abyste získali menší silný obdélník. Ten nyní začněte tupými nůžkami stříhat na tenké proužky, nejlépe, když budete stříhat asi 20krát. Poté proveďte zkoušku například na kousku látky nebo tvrdého papíru.

Dalším problémem u méně funkčních nůžek může být tuhost šroubu, v takovém případě šroub postříkejte sprejem WD-40 a otřete do sucha.

Smirkový papír

„Smirkový papír“ se hodí i na tupé nůžky. Vyberte si takový, který má zrnitost 150-200. Přeložte brusný papír napůl tak, aby brusné strany byly na vnější straně. Nyní začněte stříhat přibližně 20 dlouhých proužků. Po skončení akce nůžky vyleštěte suchou utěrkou a vyzkoušejte. Tento typ broušení je vhodný pro nůžky, které hůře stříhají, ale ještě nejsou zcela hotové.

Vyzkoušejte šroubovák

Vybavte se jakýmkoli šroubovákem, uchopte jej do jedné ruky a do druhé uchopte tupé nůžky s otevřeným koncem. Vložte šroubovák mezi čepele a pomalu nůžkami „stříhejte“ šroubovák. Tento postup proveďte několikrát a poté zkontrolujte výsledek.

Pomoci může také zavařovací sklenice.

Najděte si skleněnou sklenici, ideálně o něco užší a nižší než běžná sklenice od okurek. Otevřete nůžky, obejměte bok sklenice a „ustřihněte“ ji. Jak čepele kloužou po skle, brousí se. Dávejte samozřejmě pozor, abyste se nepořezali, ale také abyste se ujistili, že jsou čepele nabroušené po celém obvodu.

Leave a Response