Blog

Díky jednoduchému triku okurky rychle porostou. Úrodu budete počítat na kila

119views

Snem mnoha pěstitelů okurek je vypěstovat si vlastníma rukama pěkné, zdravé a chutné okurky. Okurky však mohou být záludné, nepoddajné a často způsobují problémy. Tehdy se vyplatí věnovat jim trochu péče. Jak podpořit plodnost okurek? Zkušení majitelé pozemků doporučují neobvyklou metodu. Mezi nimi vítězí japonský trik.

Od poloviny května do poloviny června mají zahrádkáři plné ruce práce. Právě v této době je třeba vysadit sazenice okurek do země a pak je v klidu pěstovat na připraveném záhonu.

Kde rostou okurky nejlépe? Okurky lze pěstovat na zemi, ve sklenících nebo v polytunelových sklenících. Pokud chcete okurky pěstovat na zemi, je vhodné vybrat místo, které je chráněné před větrem a má dostatek slunce, přičemž je třeba mít na paměti, že optimální teplota pro růst okurek je 18 až 25 stupňů Celsia.

Jaké podmínky mají okurky rády? Nejlépe jim je na takovémto záhonu

Půdní okurky nemají žádné zvláštní požadavky. Kromě slunečního svitu a dostatku tepla je pro pěstování okurek nejdůležitější vhodná půda – úrodná a bohatá na minerály. Půda, na které budou budoucí okurky růst, by se měla rychle prohřívat a měla by mít neutrální nebo mírně zásaditou reakci.

Někdy si však okurky hrají se lží. Někdy rostou dobře, jen aby je v určitém okamžiku napadli škůdci a rychle uhynuly. Někdy okurky nevyprodukují tolik zeleniny, kolik bychom si přáli. Proto se vyplatí jednat s předstihem. Pusťte se do práce dříve, než se okurky pohodlně usadí na záhoně.

Jaký druh hnoje pro zemní okurky? Japonská metoda vítězí

Zkušení zahrádkáři již léta používají japonský trik, kdy s příchodem července a srpna sklízejí okurky v plných svazcích. Podobná metoda totiž zaručuje lepší růst a odolnost sazenic, protože posiluje jejich kořenový systém.

Co dělat? Jednoduše sáhněte po nádobě a naplňte ji do poloviny pilinami. Pak třísky zalijte horkou vodou a po vychladnutí směs důkladně prohněťte, dokud se nevytvoří jemné kousky. Vznikne tak přírodní hnojivo, které silně vyživí vaše okurky.

Tím však práce nekončí. Poté vykopejte na záhonech jamky, vložte do nich semena okurek a posypte je pilinami. Pak už jen počkejte, až okurky vyklíčí podle tradičního postupu výsadby. Bohatá úroda, snížená náchylnost k chorobám a prodloužená doba plodnosti jsou téměř zaručeny.

Leave a Response