Blog

Ze staré láhve vyrobil sokola. Má mír s krtky a ptáky

87views

Chcete se zbavit nezvaných hostů ze své zahrady? Zde je řešení – jednoduché zařízení vyrobené z plastové láhve, které se nazývá „Sokol“. Jeho zvuky a nepřetržitý provoz odradí krtky a zároveň ochrání ovoce před ptáky.

Větrný mlýn Falcon vyrobený z plastové láhve

Potřebný materiál:

  • Plastová láhev 1,5 l
  • Drát
  • Podložka
  • Izolační páska

Návod k použití:

1. Příprava lahví: Vyberte si plastovou láhev o objemu 1,5 litru, nejlépe ze silnějšího plastu. Pomocí zahřátého hřebíku nebo pájky udělejte do víčka a dna láhve otvory.

2. Tvorba křídel: Nakreslete a vystřihněte tvary křídel po stranách láhve. Nemusíte být přesní – důležité je, aby byly zřetelné.

3. Ohyb křídla: Křídla ohněte pod mírným úhlem, což zajistí lepší fungování větrného mlýna. Podél okrajů křídel udělejte zářezy.

4. Oči: Nalepte kousky izolační pásky jako oči.

5. Montáž drátů: Provlékněte drát otvory ve dně a víčku láhve. Použijte podložku a konec drátu zajistěte izolační páskou. Druhý konec drátu ohněte tak, aby připomínal tvar písmene „L“.

6. Zahradní montáž: Vložte větrný mlýn do kovové trubky, kterou zapíchnete do země. Nainstalujte 3-4 takové větrníky na různá místa v zahradě.

Toto jednoduché zařízení vyrobené ze snadno dostupných materiálů účinně odradí krtky a ochrání ovoce před ptáky. Stačí vám k tomu jedna plastová láhev a trocha kreativity.

Leave a Response