Blog

Provádíte pravidelnou dezinfekci pračky? Tento levný domácí prostředek vám to usnadní.

85views

Čištění pračky může být pro mnohé z nás nepříjemnou povinností. Přesto je to nezbytný krok k tomu, aby naše prádlo bylo čisté a krásně vonělo. Naštěstí existuje snadný a velmi úsporný způsob, jak pračku nejen vyčistit, ale také vydezinfikovat, aniž byste museli sahat po drahých chemikáliích. Tento postup, který se doporučuje opakovat každých 6 měsíců, vás překvapí svou jednoduchostí a účinností.

Co budete potřebovat

K vyčištění pračky budete potřebovat pouze tři běžně dostupné ingredience:

  • 1 kg jedlé sody
  • 4 litry vody
  • 1 litr octa

Tyto ingredience má doma téměř každý, takže vás příprava tohoto čisticího prostředku bude stát jen pár korun.

Postup čištění

1) Příprava roztoku: Do bubnu pračky nalijte 4 litry vody a přidejte jedlou sodu rozpuštěnou ve vroucí vodě.

2) První prací cyklus: Nastavte pračku na nejdelší prací cyklus a spusťte jej. To umožní jedlé sodě rozpustit veškeré nečistoty, jako jsou vlasy, kousky látek a vodní kámen.

3) Přidání octa: Po dokončení prvního cyklu nalijte prací prostředek a změkčovač tkanin do přihrádky na prací prostředek a pračku znovu spusťte na nejdelší program.

Tento proces zajistí, že jedlá soda rozpustí nečistoty a ocet zničí zárodky plísní, odstraní zápach a rozpustí vápenaté soli z pracího prostředku.

Další tipy pro čištění pračky

  • Těsnění pračky: Na těsnění pračky nepoužívejte agresivní čisticí prostředky. Místo toho je můžete vyčistit roztokem octa.
  • Ruční čištění bubnu: Pro ještě hlubší čisticí účinek použijte směs jedlé sody a kyseliny citronové, která účinně rozpustí vodní kámen při prvním kontaktu.
  • Trik s tvrdou vodou: V případě tvrdé vody zkuste do dávkovače pracího prostředku vložit balíček kyseliny citronové.

Díky těmto jednoduchým a cenově dostupným řešením může být čištění pračky nejen účinné, ale i překvapivě snadné. Pravidelná údržba nejen prodlouží životnost vaší pračky, ale také zajistí, že vaše prádlo bude vždy čisté a svěží.

Leave a Response