Kefírová buchta s tvarohem a meruňkami je skvělou volbou pro milovníky sladkých dezertů. Kefír a meruňky dodávají této buchtě vysokou výživovou hodnotu a jsou skvělým zdrojem bílkovin, vápníku a dalších důležitých živin. Meruňky jsou zase bohaté na vitamíny a antioxidanty, které jsou důležité pro zdraví.
Tato buchta se také snadno připravuje a můžete ji podávat jako sladkou pochoutku k obědu, večeři nebo jako svačinu během dne.
Co budeme potřebovat:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1-2 šálky cukru krupice
- 3-4 lžíce kakaového prášku
- 2 šálky kefíru nebo hustého podmáslí
- 1/2 šálku oleje
- 1 lžíce jedlé sody
- 1 vejce (nepovinné)
Na krémovou náplň:
- 1 kostka tvarohu
- 1 vejce
- cukr podle chuti
- citronová kůra
- trochu bílého jogurtu na zředění
- 1 lžička škrobu
Navrch:
Jak postupovat:
1) Předehřejte troubu na 170 °C.
2) Olej, cukr a vejce dejte do mísy a postupně přidávejte kefír, mouku, kakao a jedlou sodu a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3) Vymažte plech a vysypte ho moukou. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech.
4) Tvarohovou náplň připravíme tak, že kostku tvarohu rozmačkáme vidličkou dohladka, přidáme vejce, cukr, citronovou kůru, jogurt a škrob a vše dobře promícháme.
5) Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto, meruňky nakrájíme na plátky a položíme je na tvaroh.
6) Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C po dobu 30 minut nebo dokud není buchta hotová. Zda je uvnitř upečená, můžete vyzkoušet špejlí.
7) Nechte vychladnout a podávejte.