Připravte si lahodný krémový jahodový dort s mascarpone krémem, který se doslova rozplývá v ústech! Tento jednoduchý recept je ideální na každou oslavu nebo sladkou tečku po večeři. Kombinace svěžích jahod a hladkého krému z mascarpone vytváří neodolatelný dezert, který si zamilujete. Ať už jste zkušený cukrář nebo začátečník, tento dort se snadno připravuje a zaručeně potěší všechny milovníky sladkého.
Navštivte také naši skupinu na Facebooku , kde každý den najdete skvělé tipy.
Jednoduchý krémový jahodový dort s mascarpone krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- 80 g cukru
- 10 g vanilkového cukru
- sůl – podle chuti
- 85 g mouky
- 25 g rozpuštěného másla
- 25 ml mléka
Jahodový krém:
- 250 g čerstvých jahod
- 2 vejce
- 50 g cukru
- 5 g vanilkového cukru
- 25 g kukuřičného škrobu
- 125 g mascarpone
- 250 ml smetany ke šlehání 33 % tuku
Jak postupovat:
1. Těsto: Vejce rozšlehejte v míse, přidejte cukr, vanilkový cukr a sůl – vyšlehejte. Dále do mísy nasypeme prosátou mouku – promícháme, poté přidáme rozpuštěné máslo a mléko – pokračujeme v míchání do hladka.
2. Poté těsto nalijte do alobalem vyložené formy/obruče umístěné na plechu a pomocí špejle vytvarujte libovolný obrazec.
3. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 165 °C dozlatova. Po upečení vyjměte formu/obruč z trouby, nechte těsto vychladnout a obraťte ho na druhou stranu.
4. Jahodový krém: Nejprve vložte do nádoby očištěné a nakrájené čerstvé jahody a rozmixujte je ručním ponorným mixérem na jahodové pyré.
5. Vejce vlijte do hrnce a přidejte cukr – prošlehejte/rozmixujte. Poté ochutíme vanilkovým cukrem a přidáme kukuřičný škrob – dále mícháme. Nakonec do hrnce vlijeme jahodové pyré a na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Po uvaření krém přelijte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
6. Vychladlé těsto vyjměte z formy, odstraňte fólii a odřízněte horní část těsta. Poté vložte spodní část těsta zpět do plechu/obruče vyložené fólií a nechte chvíli odležet.
7. Mascarpone vložíme do velké mísy a přidáme smetanu ke šlehání do 33% tuku – vyšleháme do tuhé pěny a postupně do pěny přidáváme vyšlehaný jahodový krém. Vzniklý krém přendejte lžící do zdobicího sáčku a použijte ho k vytvoření vlnek v těstě. Nakonec krém uhlaďte a dejte na 3 hodiny do chladničky ztuhnout.
8. Po 3 hodinách vyjměte dort z lednice, odstraňte fólii a ozdobte obvod zbylým krémem.
9. Podávejte ho s láskou, skvělou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!
Pokud máte také nějaký oblíbený recept, určitě ho napište do naší skupiny na Facebooku a navštivte ji, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.