Blog

3 tekutá hnojiva, která mnohonásobně zvýší výnosy okurek

142views

Množství okurek v úrodě ovlivňuje mnoho faktorů, z nichž nejdůležitější jsou závlaha a hnojení. Pokud chcete dosáhnout bohaté úrody okurek, stojí za to věnovat pozornost třem jedinečným tekutým hnojivům, která mohou na vaší zahradě dělat zázraky.

Přírodní hnojiva pro okurky

Infuze hnoje

První z nich je infuze kuřecího hnoje. Příprava nálevu není obtížná. Kuřecí hnůj stačí zředit vodou v poměru 1:20. Takové hnojení se používá, když jsou sazenice ještě malé a mají asi 4 listy. V období těsně před květem a během něj již nepoužíváme hnojiva bohatá na dusík, ale dodáváme fosfor a draslík, které stimulují kvetení a nasazování plodů. Dobře se osvědčí organické hnojivo na bázi extraktu z mořských řas. Je bohaté na minerály a stopové prvky, které podporují zdravý růst rostlin a zároveň zlepšují strukturu půdy. Rostliny se stávají odolnějšími vůči stresům prostředí, což vede k větším a zdravějším plodům.

Fosforové a draselné hnojivo

Ve druhé fázi se osvědčí kapalné fosforečno-draselné hnojivo. Tento specializovaný přípravek dodává rostlinám potřebné živiny pro podporu rozvoje kořenů a kvetení. Díky němu okurky rychleji rostou a bohatěji plodí. Takové hnojivo z přírodních složek lze zakoupit hotové nebo si ho připravit sami, například z dřevěného popela. Dřevěný popel. Rozpusťte 1 polévkovou lžíci popela v 1 litru vody.

Banánové slupky: Banánové slupky nakrájejte na malé kousky. Vložte je do litrové sklenice a zalijte vodou. Odstavte asi na 48 hodin, aby se slupky macerovaly. Tekutinu sceďte, abyste odstranili všechny zbývající slupky.

Domácí hnojiva je nejlepší používat střídavě, pak nejlépe doplňují prvky. Lze je také kombinovat a používat současně.

Voda s medem

Voda s medem navíc pomáhá zvyšovat výnosy včelích okurek. Stačí zředit 1 lžičku medu ve sklenici teplé vody a míchat, dokud se med zcela nerozpustí. Poté je třeba rostliny postříkat. Jemná vůně nálevu přiláká včely, takže na keřích bude mnohem více plodů.

Použití těchto tří tekutých hnojiv ve správném poměru může výrazně zvýšit výnosy okurek, díky čemuž vaše zahradnické úsilí přinese větší a chutnější plody.

Záznam náhledu: freepik.com

Leave a Response