Blog

Larvy brouků: nezaměňovat s larvami pilatek v půdě nebo kompostu.

21.5kviews

Přestože larvy brouků a larvy chroustů vypadají podobně, neměly by se zaměňovat! První z nich je na zahradě spojencem, který rozkládá organickou hmotu, zatímco druhý ničí kořeny rostlin. Zde se dozvíte, jak je rozpoznat.

Na larva cetoinekterá se následně přemění v brouka, je na zahradě užitečná ve všech fázích svého života: nejprve požírá organickou hmotu a pomáhá ji rozkládat, v dospělosti pak slouží jako opylovač. Někdy bývá zaměňován s larva broukakteré mohou být škodlivé a ničit vaše plodiny. Je důležité rozlišovat mezi nimi, abyste věděli, které si ponechat a kterých se zbavit. Obě vypadají jako velcí bílí červi a stráví více času – 2 až 3 roky – jako larvy než jako hmyz – maximálně několik týdnů.

Rozlišování larev chroustů a brouků

Kde jste našli tuto larvu? To je první otázka, kterou si musíte položit: larvy brouků se vyskytují hlavně ve Kompostéry nebo na rozkládajících se organických materiálech, kdy larvy brouků rády žijí v půdě. hlubiny země. Obvykle ji najdete tak, že zryjete zahradu nebo převrátíte část půdy.

  • Na barva Barva larev ceteonie je spíše šedobílá, zatímco barva larev sekáče je spíše nažloutlá.
  • Mají také nohy krátké, kratší než je šířka jejich těla. U larev mřížovců je tomu naopak.
  • . hlava Hlava larev brouků je menší než tělo a jejich břicho je zduřelé. Larvy brouků mají větší hlavu.
  • Larvy brouků mají na zádech více chloupků: používají je k pohybu. Umístění larev na hřbetě se budou pohybovat, kdežto ty z plev, které se pohybují nohama, se po otočení nepohnou.
  • Larvy chroustů jsou obecně větší a mohou dosahovat 3 až 4 cm.

Larva cetoina

Larva brouka
Šedobílá Žlutavě bílá
Malá hlava Velká hlava
Krátké nohy Delší nohy
Vrtí se na zádech Stojí klidně na zádech

Na fotografiích jsou vidět rozdíly mezi oběma larvami:

Vpravo: Vlevo: larva ceteonie / Vlevo: larva ceteonie: Na druhé straně: larva sekavce 123RF

Co dělat s larvami chroustů a pilatek?

Jakmile larvy identifikujete, umístěte je do ketoinovou larvu ve svém nebo na hromadě rozkládající se hmoty a že sekáč v deskak radosti ptáků.

Leave a Response