Blog

Krtci tyto rostliny nesnášejí – 6 renomovaných odrůd

127views

Někteří zahrádkáři doporučují krtky na zahradě tolerovat, vy je však možná budete chtít držet dál, abyste si zachovali trávník nebo květinové záhony. Co takhle osvojit si rostliny proti krtkům? Přinášíme vám bližší pohled na řešení, které je stejně přirozené jako atraktivní.

Než se budete snažit udržet krtky na uzdě, uvědomte si, že vaším nepřítelem se může ukázat být i spojencem. Navzdory všeobecnému přesvědčení, krtci vám úrodu nesežerou. Mají oči – a chuť – pouze na hmyz. Jejich přítomnost je známkou bohaté a zdravé půdy, kterou pomáhají regulovat tím, že se živí především žížalami, ale také nežádoucími organismy, jako jsou housenky a larvy brouků. Přestože krtci mohou být nevzhlední, půdu nepoškozují: naopak ji provzdušňují a kypří. Proto jsou pomocníci na zahradě ! Jste si jisti, že je chcete držet dál?

Jsou rostliny proti molům skutečně účinné?

Pokud se zoufale snažíte ochránit nějaký koutek své zahrady, zde je několik rostlin, které mají pověst rostlin, které od molů odhánějí. Protože zatímco molice moc nevidí, ale mají velmi dobrý čich a jsou citlivé na pachy. Všimněte si však, že vysazení několika stonků je zřídkakdy zázračným řešením. Zahrádkáři si pravidelně stěžují, že tato metoda má malý účinek. Aby byla skutečně účinná, muselo by se vysadit velmi velké množství rostlin a muselo by se vysadit velmi velké množství rostlin. pokrýt velkou plochu a teoreticky je můžete vysadit přímo na ploše, kterou chcete chránit. Vysazení několika z nich na strategických místech však může pomoci k tomu, aby omezit škody.

Všimněte si, že pokud máte čtyřnohého přítelepsí a kočičí srst, lehce zakopaná pod zem, má prý také repelentní účinek.

Ostrožka ostrožka

Nenáročná a velmi odolná, l‘ lathyris je dvouletá rostlina. Její účinnost proti těmto drobným savcům jí dokonce vynesla přezdívku „krtčí tráva“. Repelentní není samotná rostlina, ale její složení. její stonky které obsahují škodlivý latex pro hlodavce. Aby byl účinný proti krtkům, je nutné ho položit několik uříznutých větví v blízkosti rohů zahrady, které chcete chránit. Můžete také macerát a postřikem, který krtky odradí.

inahwen – 123RF

Incarvillée

Delavayovo incarvillée je velmi dekorativní rostlina se svými trubkovitými růžovými květy se žlutými srdíčky, ale zahradníkům je málo známá. Říká se také, že odhánějí krtky, ale její účinnost nebyla zcela prokázána. Její kombinace exotiky a krásy by každopádně měla být pro zahrádkáře dostatečným argumentem. adopce v zahradě !

incarvillee
skymoon13 – stock.adobe

Křídlatka

Známý také jako „císařská koruna“, tato vysoce dekorativní rostlina se na jaře zdobí zvonkovitými květy. Můžete se o tom přesvědčit sami: její cibulky vydávají silnou vůniTento pach je vnímatelný na vzdálenost 1,50 m a odradí krtky – a hlodavce všeho druhu. Cibulky vydrží v zemi několik let a jsou velmi odolné.

skřípinec
gaborballa – 123RF

Cibule

Zdá se, že krtci nemají rádi nic, co silně zapáchá. Můžete se je proto pokusit odradit vysazením např. trochu cibule a česneku.

Ricinový olej

Ricinový olej je jedním z rostliny toxické pro krtky – a mnoha dalších živočichů. Může být smrtící pro ně, takže místo toho, abyste rostlinu zasadili do země, můžete místo toho použít ricinový koláč prodává se v zahradnických centrech. Několik hrstí vhozených přímo do tunelů by mělo krtky odradit od příliš dlouhého pobytu.

ricinový olej
© klerik78 – stock.adobe

Bezinky

Pokud máte zahradu, můžete vyrobit tekuté hnojivo a zředěnou ji nalijte do hnojiště. galerie. Působí také jako repelent pro mnoho druhů hmyzu.

Leave a Response