Blog

Toto hnojivo připravuji vždy v červnu pro své brambory!

186views

Aby byly brambory nejen chutné, ale také velké a zdravé, připravuji v létě tři výživná hnojiva. První z nich aplikuji již v červnu.

Mám osvědčený recept na hnojivo, které dokáže zvýšit výnosy o 20-30 % a na extrémně chudých půdách až o 50 %. To není žádný vtip.

Jak připravit červnové hnojivo na brambory?

První z nich je nálev plevelů. Je to velmi jednoduché. Stačí nasbírat 10litrový kbelík plevele, naplnit ho vodou a nechat na teplém místě 5-7 dní. Účinek je vynikající: hlízy jsou zdravé a rostou do maximální velikosti.

Připravujeme ji stejně jako kopřivový hnůj. Tentokrát však použijeme rozmanité rostliny, které rostou v blízkosti bramborové plodiny. Vhodné bude vše, co tam roste. Jednoleté i vytrvalé byliny, květiny a trávy.

Po přípravě nálevu zřeďte 1 litr koncentrátu v kbelíku s vodou a přidejte druhé hnojivo známé jako síran amonný. Síran amonný je snadno rozpustné hnojivo obsahující dusík a síru.

Dusík je nezbytný pro růst zelených rostlin a síra napomáhá příjmu fosforu a draslíku. Potřebujete 1 polévkovou lžíci tohoto hnojiva.

Hnojivo dobře promíchejte a keře zalijte asi půl litrem na každou rostlinu. Po takové zálivce se listy intenzivně zazelenají a samotné keře rychle a krásně porostou.

Leave a Response