Blog

Vyzkoušejte majonézové těsto a připravte domácí pečivo: stokrát lepší než kupované v obchodě.

296views

Z tohoto těsta na rohlíčky plněné majonézou připravíte lehké a nadýchané pečivo, které se skvěle hodí k snídani, svačině nebo jako příloha k hlavním jídlům. Přídavek majonézové pochutiny do těsta dodá rohlíčkům jedinečnou chuť a krémovou strukturu. Smetanový margarín a sýr gouda dodávají závitkům bohatost a šťavnatost.

Co budete potřebovat:

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 100 g majonézové pochoutky
  • 1 lžička soli

Před válením:

  • 100 g krémového margarínu
  • 100 g sýra gouda

Před pečením:

  • 1 vejce
  • Sezam, kmín (podle chuti)

Postup:

1) Příprava kvásku: Do vlažného mléka přidejte cukr a rozdrobené droždí. Kvásek necháme 10 minut vzejít na teplém místě.

2) Vypracování těsta: Do mísy nasypeme kvásek, přidáme polovinu mouky smíchané s majonézou a solí. Postupně do mísy přidávejte zbytek mouky smíchané s práškem do pečiva a neustále hněťte, dokud nezískáte extrémně měkké, ale nelepivé těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě zdvojnásobit objem.

3) Tvarování rohlíčků: Těsto rozdělte na 16 kuliček, nechte je asi 10 minut odpočinout a poté začněte těsto válet do tvaru elipsy. Každou elipsu potřete krémovým margarínem, na jeden konec položte tyčinku sýra gouda a celou elipsu srolujte.

4) Pečení: Vezměte si na starost přípravu těsta, abyste měli dostatek času na upečení: Rohlíky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 30 minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem nebo kmínem a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů dozlatova.

Servírování:

Hotové závitky podávejte teplé nebo chlazené. Jsou skvělé samotné, s máslem nebo jako příloha k oblíbenému jídlu. Tyto závitky jistě zaujmou na každém stole svou výjimečnou chutí a krásným vzhledem.

Přejeme vám dobrou chuť a úspěch při pečení těchto dokonalých rohlíčků z majonézového těsta!

Leave a Response