Blog

Zdánlivě neškodná rostlina může způsobit vážné zranění.

116views

Osmadvacetiletá Britka skončila v nemocnici s popáleninami způsobenými jedovatou rostlinou při úklidu . Známky na její kůži se objevily den po kontaktu s rostlinou, ale ona je ignorovala v domnění, že zmizí.

„Měla jsem dlouhé rukávy a rukavice a nevěděla jsem, že se něco dotklo mé kůže. Na kůži se mi nic neobjevilo, dokud jsem se druhý den ráno neprobudila, když jsem měla na paži a ruce červené popáleniny.

Během tří dnů se postupně zhoršovaly. Jednalo se pouze o malou postiženou oblast, i když jakmile se objevily stopy po popáleninách, bylo to velmi bolestivé.“ Robin Hankinsová podle deníku The Sun uvedla: ,,Víte, že se mi to stalo.

Uvedla také, že nejprve vyhledala pomoc u lékárníka, který jí doporučil krém, ale ten neměl žádný účinek. Nakonec se mladá žena vydala ke svému lékaři, který jí nasadil léčbu.

„Nejprve jsem mluvila s lékárníkem, který mi doporučil hydrokortizonový krém, pak jsem čtvrtý den vyhledala lékaře, protože se situace nezlepšila. Lékař požádal o pomoc zdravotní sestru, která největší puchýř vysušila, aby ulevila od bolesti, a ránu zakryla. Dva menší puchýře však nechal bez ošetření. Nikdy neslyšela o prasečáku ani o tom, že by byl nebezpečný.“mladá žena řekla.

„Kravský pastinák“

Robin si uvědomil, že se dotkl rostliny „Hogweed“, které se také říká „Cow Parsnip“. Je jedovatá a může způsobit zranění, i když přijmete ochranná opatření. Odborníci označují „Hogweed“ za „nejnebezpečnější rostlinu ve Velké Británii“.

„Hogweed je divoká rostlina a obsahuje šťávu, která může způsobit zranění. Šťáva je jako toxin a může zabíjet kožní buňky, dokonce odstraňuje ochranu před UV zářením. Pokud se pak vystavíte slunečnímu záření, následky budou poněkud vážné, spálení a otoky.

„Hogweed“ lze snadno zaměnit za keř, dokonce neškodný. Mnozí si budou myslet, že k jejich popáleninám došlo proto, že byli vystaveni slunci nebo snědli něco, na co je tělo alergické.

„I když si myslíte, že jste opatrní, může se vám dostat na kůži. Měl jsem dlouhé rukávy a rukavice. Takže se svlékněte a umyjte se poté, co jste se s tím vypořádali, ať už si myslíte, že se vás to dotklo, nebo ne.“ dodala mladá žena ze Spojeného království.

Leave a Response