Blog

Jak zamlžit zrcadla v koupelně? Pěna na holení, šampon a brambora mohou pomoci

56views

 

Zamlžování zrcadel v koupelně je přirozený a zcela normální fyzikální jev, kterému nelze zabránit. Zvláště pokud si rádi dopřáváte dlouhé teplé koupele. Zde je několik triků, jak problém mlžení co nejvíce minimalizovat.

Neustále vás dráždí zamlžené zrcadlo v koupelně? Pak vám poradíme, jak tento problém co nejvíce minimalizovat. Vystačíte si s běžně dostupnými prostředkykteré máte v koupelně. Vše je tedy po ruce. Co tedy používáte a jak to používáte?

Tuhé mýdlo nebo sprchový gel

Záleží jen na vás, zda budete používat a mít v koupelně tuhé mýdlo nebo sprchový gel. Oba výrobky se používají na stejném principu. Naneste kapku sprchového gelu na suché zrcadlo nebo ho navlhčete tuhým mýdlem.. Vybraný přípravek důkladně rozetřete po celé ploše zrcadla. Nakonec zrcadlo důkladně vyleštěte. Vytvoříte tak lidským okem neviditelný ochranný film, který bude účinně odpuzovat vodu a zabrání orosení zrcadla. Jen pozor na to, že v případě sprchového gelu stačí opravdu jen kapka, zde je postup o něco náročnější.

Pomoci může jak pěna na holení, tak i prostředek na mytí nádobí.

Účinnou pomocí proti zamlžování zrcadel je použití pěny na holenía také prostředek na mytí nádobí. Opět rozetřete malé množství prostředku na mytí nádobí nebo pěny na holení po celé ploše zrcadla. Vytvoříte tak ochrannou vrstvu, která účinně odpuzuje vodu a udržuje zrcadlo v koupelně pěkné a čisté.

Účinný bramborový trik

Dalším způsobem, jak odstranit nepříjemné zamlžování zrcadla v koupelně, je použití brambory. Bramboru nejprve oloupejte a omyjte, abyste zabránili poškrábání zrcadla nečistotami. Omytou bramboru rozkrojte na dvě poloviny a jednou z nich opatrně přejeďte po povrchu zrcadla. Poté zrcadlo vyleštěte kuchyňskou papírovou utěrkou.

 

Leave a Response