Hubnutí je poměrně složitý proces, který vyžaduje čas a spoustu obětí. Pro někoho to může být docela výzva, ale naštěstí je v denním jídelníčku mnoho produktů, které velmi pomáhají nastartovat metabolismus. Podívejte se, jaké potraviny byste měli zařadit do svého jídelníčku, abyste se rychleji zbavili přebytečného tuku!
Přírodní spalovače tuků
Žijeme v době, kdy jsou velmi populární různé diety, včetně zázračných. Často také používáme různé přípravky a doplňky stravy na hubnutí. Bohužel často zapomínáme, že máme na dosah přírodní spalovače tuků, které jsou mnohem zdravějším řešením. Navíc přinášejí větší výhody a jsou levnější. Proto vám místo experimentování na vlastním těle doporučujeme zdravější alternativu – produkty, které spalují tuky a nezpůsobují žádné vedlejší účinky. Jaké produkty byste měli jíst, abyste se rychleji zbavili břišního tuku?
- Rajčata
Na prvním místě našeho seznamu je ovoce, které většina z nás považuje za zeleninu. Rajče, jak říkáme, je produkt dostupný v každém obchodě, a to za přijatelnou cenu. A co víc, chutná rajčata si můžete koupit bez ohledu na roční období.
Toto ovoce je díky vysokému obsahu vlákniny velmi účinné v boji proti nadváze. Je třeba zdůraznit, že vláknina urychluje metabolismus, je také zodpovědná za regulaci vstřebávání tuků a cukrů a její konzumace poskytuje pocit sytosti a potlačuje hlad.
Kromě obsahu vlákniny se rajčata vyznačují nízkým obsahem kalorií a vysokým obsahem vody. Tato kombinace usnadňuje hubnutí – to je způsobeno snížením tvorby lipidů v krvi.
- Avokádo
Málokdo si při pomyšlení na produkty na hubnutí vybaví avokádo, protože tato zelenina je spojována s vysokým obsahem tuku. Ukazuje se však, že nenápadné avokádo je nejen velmi zdravé, ale pomáhá i při hubnutí. Kyselina olejová, kterou obsahuje, potlačuje chuť k jídlu a zajišťuje sytost na dlouhou dobu – díky ní nemáme chuť sahat po nezdravých pochoutkách.
Kromě toho má také velké množství cenné vlákniny, která zlepšuje proces trávení. Jedno avokádo obsahuje málo sacharidů, ale až 80 % z něj tvoří vláknina. Kromě toho je avokádo také cenným zdrojem vitaminů a dalších živin.
- Bobule
Ne nadarmo jsou borůvky řazeny mezi superpotraviny. Tyto malé fialové bobule mají mnoho cenných zdravotních vlastností. Za prvé dokážou bojovat proti zánětům vyskytujícím se v těle. Za druhé obsahují velkou dávku antioxidantů, které podporují činnost srdce, snižují krevní tlak a snižují pravděpodobnost vzniku mozkové mrtvice.
Vědci také zjistili, že pravidelná konzumace bobulovin zvyšuje spalování tuků během cvičení.
- Řecký jogurt
Mléčné výrobky se při redukční dietě důrazně doporučují, ale řecký jogurt je obzvláště vhodný pro spalování tukové tkáně. Tento výživný jogurt obsahuje solidní porci bílkovin, vápníku a draslíku, což nejen zlepšuje metabolismus, ale také chrání svalovou hmotu před spalováním během hubnutí.
- Zázvor
Zázvor pochází z Indie a Číny, je velmi jemný, ale hraje důležitou roli v přírodní medicíně. Především má vlastnosti, které posilují organismus, zmírňují bolesti svalů a odstraňují záněty. Je také účinný v boji proti nadýmání.
Zázvor zahřívá organismus, přispívá ke zvýšené termogenezi, díky níž probíhají metabolické změny v těle mnohem rychleji. Jedním slovem, konzumace zázvoru zlepšuje metabolismus, díky čemuž rychleji spalujeme tukovou tkáň.
- Grapefruit
Ne každý dokáže stejně ocenit chuť grapefruitu, který má charakteristickou sladkokyselou chuť. Je však třeba mít na paměti, že je skutečným spojencem v boji za zdraví a postavu. Toto ovoce je bohatým zdrojem vitaminu C, který má příznivý vliv na imunitní systém organismu. Má také vlastnosti, které urychlují metabolismus a snižují chuť k jídlu, čímž zvyšují pocit sytosti.
- Brokolice
Brokolice je také doporučována při redukčních dietách, a to ze dvou důvodů. Za prvé obsahuje velmi málo kalorií a za druhé má solidní množství vlákniny. Vláknina je pro lidi s nadbytečnými kilogramy velmi žádoucí složkou, zvyšuje pocit sytosti a urychluje spalování tukové tkáně.
- Olivový olej
Olivový olej je jedním z nejzdravějších zdrojů tuků. Jeho systematická konzumace pomáhá posilovat imunitní systém organismu, snižuje hladinu triglyceridů a zároveň zvyšuje hladinu dobrého HDL cholesterolu.
Olivový olej je skvělý na potlačení chuti k jídlu tím, že stimuluje uvolňování hormonu GLP-1.