Blog

Rozdrťte je, zalijte vodou a rozsypte v blízkosti mraveniště. Mravenci jsou rychle zahnáni

137views

Mravenci na zahradě jsou běžným jevem, na který jsme všichni zvyklí. Problém nastává, když tento hmyz začne napadat náš dům.

Přestože mravenci hrají na zahradě důležitou roli, někteří lidé nejsou s jejich přítomností také spokojeni. Kromě toho, že hrají užitečnou roli, mohou také ničit sazenice a úrodu. Málokdo ví, že existují snadné způsoby, jak se jich zbavit.

Úloha mravenců v zahradě

Mravenci jsou velmi pilný hmyz. Na zahradě plní řadu důležitých funkcí. Především provzdušňují půdu, přispívají k procesu rozkladu organické hmoty a dokonce požírají některé škůdce.

Jejich přemíra se však může stát obtěžující. Zejména proto, že mravenci žijí v symbióze s mšicemi a přenášejí je na rostliny, které pak přítomností škůdců začnou usychat a vadnout. Mravenci na zahradě navíc mohou narušit estetický vzhled trávníku. Pokud si navíc mravenci vybudují mraveniště mezi záhony, mohou přispět k ničení rostlin.

Kromě toho může nadměrné hnojení půdy způsobit její rychlejší vysychání. V boji proti mravencům na zahradě používejte přírodní repelenty proti mravencům.

Zde je návod, jak se zbavit mravenců na zahradě

Pokud vás zajímá, jak se zbavit mravenců na zahradě, nejlepší jsou domácí repelenty. Ideální je pro tento účel česnek nebo nálev z této rostliny.

Stačí rozdrtit 10 stroužků česneku a vložit je do velkého hrnce, poté je zalít vodou. Pokud tento přípravek necháte 10 minut odstát a poté jej povaříte, získáte odvar, který je výborný na odpuzování mravenců.

Alternativní metody boje proti mravencům

Stejně dobře proti mravencům funguje skořice nebo mletá káva. Jednoduše posypte zeleninový záhon těmito přípravky a na mravence nadobro zapomeňte.

Nezapomeňte také pravidelně sekat trávník a dbejte na to, abyste na snadno přístupných místech nenechávali organické zbytky, které mohou mravence přilákat.

Pokud však ani to nepomůže, zejména v bytech, můžete použít specializované přípravky na hubení mravenců. Nejsou sice příliš šetrné k životnímu prostředí, ale dočasně vám v boji proti mravencům pomohou.

Leave a Response