Blog

Položíte ho na zem a mravenci jsou pryč: domácí trik, jak je vyhnat

118views

Jdete domů a najednou ucítíte na noze lechtání? Pokud ano, pak se rychle otočíte a zjistíte, že máte na noze mravence. To není moc příjemné. Ale mravenci jsou obvykle nedílnou součástí zahrady a často i interiéru. Zbavit se jich nemusí být nijak extrémně složité a nemusíte nutně potřebovat nějaký speciální přípravek plný chemikálií. Ideální je zkusit použít banánovou slupku a kyselinu boritou. Na tento domácí trik se podíváme mnohem podrobněji.

Velmi jednoduchý nápad

Dokonce nepotřebujete téměř žádné ingredience. Konkrétně potřebujete pouze následující:

  • 500 ml vody,
  • 5 g kyseliny borité,
  • 2 banánové slupky.

Rychlý postup

Nejprve si připravte dvě banánové slupky. Optimálně takové, které budou pocházet ze zralých plodů. Sem tam nějaký černý škrábanec neuškodí. Do sklenice nalijte 500 ml horké vody a přidejte 5 g kyseliny borité. Vše je třeba velmi důkladně promíchat. Kyselina se musí ve vodě dokonale rozpustit. Směs se nalije na banánové slupky. Měla by se nechat louhovat 2 hodiny.

Foto Pixabay

Nastavení pasti

Lupiny nakrájejte na menší kousky a položte je přímo na místa, kam mravenci nejčastěji chodí. Můžete počítat s tím, že mravenci budou kousky dobrot sbírat a odnášet si je do mraveniště. Jen si musíte dát pozor, aby se s kousky banánů nesetkali i vaši domácí mazlíčci.

Zdroj informací:

Mravenec: náhledová fotografie Pixabay

Užívám si tu život. Rád se s vámi podělím o své zkušenosti.

Leave a Response