Blog

Jednoduchý postup zajistí bohatou úrodu okurek a sklizeň, která vydrží až do podzimu. Použijte jej nyní

99views

Chcete sklidit velkou úrodu chutných okurek? To jistě není problém. Musíte však rostliny řádně hnojit a chránit je před plísní. Jak na to?

Sklizeň lahodných plodů okurek do podzimních dnů není vůbec nemožná. Měli byste však počítat s tím, že byste jim měli poskytnout správnou péči, hnojení a ochranu. Vychutnejte si naplno zdravé plody a dopřejte svým okurkám to nejlepší. Jak si můžete zajistit bohatou úrodu až do podzimních dnů? Je to jednoduché.

Správná péče o okurky

Snem každého pěstitele je mít až do podzimu krásné, zdravé a bohatě plodící okurky. Ne vždy je to však možné. Při správné péči a ochraně toho však lze dosáhnout. Začněme tedy se zaléváním, protože okurky jsou citlivé na vlhkost. Dbejte na to, abyste je zalévali každý den, aby půda byla mírně vlhká, nikoliv však přemokřená. Zalévejte pravidelně, když se na rostlině objeví plody. Tím zabráníte tomu, aby plody zhořkly. Půdu můžete také občas nakypřit, aby kořeny měly více kyslíku.

Pokud jde o hnojení okurek, provádějte ho každých 14 dní. Nejlepší volbou je kompostový čaj nebo slepičí kvas. Pokud zvolíte komerční hnojivo, dodržujte dávkování a intervaly uvedené na obalu výrobku. Hnojte tedy vždy společně se zálivkou. Dbejte také na to, aby rostlina byla vzdušná, a nikdy ji nelijte vodou na list. Doporučujeme , které najdete za každým listem. Vertikální pěstování je také skvělou prevencí proti plísním.

Jak chránit okurky před plísní

Správná zálivka, hnojení živinami, které okurky vyžadují, zaštipování, ale také ochrana proti plísním. To jsou důležité kroky, které vedou k bohaté a dlouhé úrodě. Opravdu funkčním společníkem je jedlá soda, mléko a voda. Tento krok stojí za vyzkoušení. Chrání proti mšicím, proti , ale také proti plísním.

Potřebujete pouze 2 lžíce jedlé sody, 5 litrů dešťové vody, 1 lžíci mýdla a půl litru mléka. Smíchejte a naneste na listy okurek. Postřik byste měli aplikovat jednou za čtrnáct dní. Nejlepší je aplikovat vždy po deštích, kdy je zvýšené riziko vzniku houbových chorob. Pokud se však již objevuje, sáhněte po postřiku přesličky s česnekem nebo po chemickém postřiku.

Leave a Response