Blog

Zátka na láhev s olejem má skrytou funkci, o které málokdo ví.

69views

Trocha oleje přidaná do zeleniny umožňuje lepší vstřebávání vitamínů, které se v ní skrývají. Je to produkt, po kterém saháme téměř každý den. Ať už na něm smažíme, nebo třeba plánujeme připravit jídlo z trouby. Objemné otvory a velké díry nám ztěžují kontrolu nad množstvím nalitého tuku. Tento problém lze rychle odstranit jednoduchým trikem, který ani nevyžaduje speciální přípravu. Vše, co potřebujete, je láhev rostlinného oleje. Zní to tajemně? Vysvětlíme vám fenomén řešení.

Kolik toho můžete usmažit na jednom tuku?

Křupavé steaky, smažená zelenina, ale i jemné palačinky, které v sobě skrývají chutnou náplň. Mnoho oblíbených receptů by nebylo možné připravit bez části horkého tuku, který se používá ke smažení. Často se stává, že velká část zůstane na pánvi. Lze olej po smažení znovu použít? Zkušení kuchaři upozorňují, že rostlinný olej lze v kuchyni použít několikrát. Je však třeba dodržovat určitá pravidla.

Jaké faktory ovlivňují to, zda budeme moci znovu použít rostlinný tuk, který byl dříve nalit? Jde především o to, aby nebyl překročen bod zakouření, tj. bod, kdy dosáhne tak vysoké teploty, že začne hořet. Pokud k této situaci dojde, začnou se v rostlinném oleji tvořit škodlivé látky. Smažení při nízké a bezpečné teplotě zajistí, že bude vhodný k použití i další den. Odborníci navíc upozorňují, že při každém použití oleje se snižuje jeho celková kvalita a snižuje se jeho původní kouřový bod.

Užitečná funkce zátky na olej

Používání rostlinného oleje není složitá činnost. Stačí odšroubovat uzávěr, odtrhnout zátku a vyhodit ji do koše. Teď už zbývá jen nalít trochu výrobku do hrnce nebo pánve a pustit se do vaření. Ukazuje se, že i při tak jednoduchém úkonu je možné nevědomky udělat chybu, která vás může přijít draho.

Málokdo však ví, že zátka na olej má jednu tajnou funkci. Při každodenním používání nejen šetří peníze, ale také zabraňuje plýtvání výrobky. Jak najít a chytře použít tovární zátku na lahvi s rostlinným olejem? Tajemství spočívá v bezvýznamném kolíčku, který zakrývá výlevku láhve.

Jak ušetřit peníze a olej při vaření?

Až příště půjdeme otevřít olej, zastavme se na chvíli při vytahování kolíku. Jakmile jej budete mít v ruce, otočte plastový kus vzhůru nohama. Jakmile jej budete mít v ruce, otočte plastový kus vzhůru nohama a nasaďte jej zpět na otvor lahve. Bez větší námahy budeme mít šikovný dávkovač, který nám umožní lépe měřit množství oleje nalitého do pánve. Při prvním použití si možná nevšimnete velkého rozdílu, ale z dlouhodobého hlediska vám láhev s tukem vydrží mnohem déle.

Leave a Response