Blog

Stačí to dát do domu a pavouci před vámi utečou a už nepřijdou.

76views

Pavouci v domácnosti jsou rozhodně pohled, kterému se většina z nás chce vyhnout. Jsou zdánlivě neškodní, mnozí lidé dokonce tvrdí, že jsou prospěšní, ale ten nechutný pohled… znáte ho?

Když pomineme estetiku, pavouci v domácnosti jsou také pavučiny, se kterými se neustále snažíme bojovat. Ty, které visí z lustrů nebo v rozích bytů, nás mohou přivést k šílenství. Naštěstí díky několika jednoduchým metodám na ně budete moci jednou provždy zapomenout.

Jsou pavouci škůdci v domácnosti?

Pojďme tyto pochybnosti jednou provždy vyvrátit. Ačkoli pohled na pavouky v domácnosti není zrovna nejhezčí, jsou tito živočichové užiteční. Jednoduše řečeno, i lidové rčení říká: „Šťastný domov, kde jsou pavouci“.

Pavouci v domácnosti totiž mohou snížit počet komárů nebo much a mušek všeho druhu. Pokud vám tedy pohled na ně nevadí, můžete je nechat na pokoji.

Pro všechny, kteří mají arachnofobii v krvi, však máme dobrou zprávu – pavouky lze z domova snadno vyhnat.

Jaké pachy pavouci nesnášejí?

Nejjednodušší způsob, jak pavouky vyhnat, je přinést do domu rostliny, které pavouci nesnášejí. Patří mezi ně bazalka a levandule.

Pavouci také nemají rádi citrusové plody. Zavěšení plátku citronu do rohu místnosti nebo jeho umístění na stojan zaručí, že v místnosti nebudou pavouci. Jen nezapomeňte citron jednou za čas vyměnit.

Tím se pavouků zbavíte raz dva.

Jako ad hoc opatření doporučujeme použít snadno připravitelný sprej v rozích místnosti, který tyto živočichy odpuzuje. Smíchejte vodu a ocet v poměru 1:1 a přípravkem naplňte ¾ lahvičky s rozprašovačem.

Zbývající ¼ naplňte citronovým keřem nebo několika kapkami citronového esenciálního oleje. Nyní směs jednoduše nastříkejte do výše zmíněných rohů místnosti a také na rámy dveří a oken. Tímto způsobem se žádný pavouk neodváží vstoupit do vašeho bytu.

Doporučujeme aplikovat tuto směs jednou za tři dny. Pokud nechcete, aby váš domov voněl po citrusech, nahraďte tento olej mátovým olejem. Účinek bude velmi podobný.

Leave a Response