Blog

Zapáchá vaše myčka nebo pračka? Tyto levné domácí přípravky je spolehlivě vyčistí.

77views

V každé domácnosti se čas od času setkáme s nepříjemným překvapením – zapáchající pračkou nebo myčkou. Tento problém může být nejen nepříjemný, ale může také negativně ovlivnit čistotu a svěžest vašeho prádla. Naštěstí existují účinné a cenově dostupné způsoby, jak se tohoto problému zbavit pomocí běžně dostupných domácích přípravků.

Jak ošetřit zapáchající pračku?

Příčinou problému jsou často bakterie a plísně, které ve vlhku a teple pračky nacházejí ideální prostředí. K přemnožení může dojít v důsledku praní při nízkých teplotách nebo kvůli vlhkému prostředí, kde je pračka umístěna. Naštěstí existuje jednoduché řešení:

Ocet a kyselina citronová: Smíchejte tři litry octa a dvě balení kyseliny citronové, nalijte do pračky a spusťte prací cyklus na 90 °C. Před ukončením programu jej přerušte a nechte horký roztok působit přes noc. Postup opakujte a nechte program po několika hodinách skončit.

Čištění nádrže a těsnění: Stejnou směsí vyčistěte nádržku na prací prostředek a gumové těsnění. Pro dokonalé vyčištění použijte kombinaci přípravku Sava a teplé vody.

Co dělat, když myčka zapáchá?

Stejně jako pračku může i myčku trápit zápach způsobený znečištěným filtrem nebo usazeninami potravin. Zde jsou osvědčené tipy pro její čištění:

Jedlá soda: Vložte plný šálek jedlé sody na dno myčky a spusťte cyklus oplachování.

Ocet: Dejte šálek octa do nádoby na mycí prostředek a tři šálky octa na dno myčky. Zapněte program s vysokou teplotou.

Kyselina citronová: Po umytí a vypuštění vody nalijte do myčky 20 g kyseliny citronové a spusťte mycí cyklus.

https://primainspirace.cz/2024/02/16/jen-ocet-a-1-lzice-obycejneho-solamylu-smichejte-a-pouzivejte-cely-rok-trik-ktery-funguje-lepe-nez-chemie-z-obchodu/

Prevence a údržba do budoucna

Aby se problémy se zápachem neopakovaly, je důležité dodržovat pravidelnou údržbu a preventivní opatření:

  • Používejte změkčovače vody proti vodnímu kameni.
  • Používejte ocet jako změkčovač tkanin, který působí antibakteriálně a proti zápachu.
  • Po každém praní nechte dvířka pračky otevřená a prádlo ihned vyjměte.
  • Pravidelně čistěte filtr a dno pračky.

https://primainspirace.cz/2024/02/15/perfektni-hotelovy-trik-pro-cistou-a-vonavou-toaletu-bez-chemie-s-leskem-cistoty/

Závěr

Nepříjemný zápach z pračky nebo myčky nemusí být neřešitelný problém. Pomocí jednoduchých, levných a ekologických řešení můžete své spotřebiče udržovat čisté a bez zápachu. Pravidelná údržba a používání přírodních čisticích prostředků nejenže prospívá životnímu prostředí, ale také zajišťuje, že váš domov zůstane čistý a svěží.

Leave a Response