Blog

Dá dobrou úrodu: jakou zeleninu musí zkušení zahrádkáři zasadit v červenci

Дадут хороший урожай: какие овощи опытные садоводы обязательно сажают в июле
87views

Červenec je nejen vrcholem léta, ale také poslední šancí pro zahrádkáře a zahrádkářky, aby před nástupem chladného počasí zasadili některé plodiny, které budou sklízet. Tento měsíc se vyznačuje příznivými podmínkami pro růst rostlin: dostatkem slunečního světla, teplým počasím a úrodnou půdou.

Mnoho dachařů využívá toto období k výsadbě rychle rostoucí zeleniny, která je schopna dát úrodu v krátkém čase. V tomto článku se podíváme na to, jaké plodiny lze v červenci úspěšně pěstovat, a poskytneme vám užitečné rady ohledně výsadby a péče.

PrvníČervenec nabízí vynikající příležitosti pro výsadbu cuket. Tato nenáročná zelenina je ideální pro letní výsadbu, protože rychle roste a poskytuje bohatou úrodu. Při výběru místa pro cukety je třeba dát přednost slunným, před větrem chráněným místům. Půda by měla být před výsadbou dobře pohnojena. Pro dosažení rychlých výsledků se doporučuje používat spíše sazenice než semena. Po přesazení je důležité zajistit pravidelnou zálivku, zejména pokud jsou rostliny přemístěny ze skleníku do volné půdy.

Druhý, dýně je také vynikající volbou pro červencovou výsadbu. Tato velkoplodá zelenina vyžaduje pečlivou přípravu půdy před výsadbou. Pro dosažení nejlepších výsledků byste měli půdu smíchat s domácím kompostem, který rostlinám dodá potřebné živiny. Dýně potřebují k růstu dostatek prostoru, proto je důležité při výsadbě rostliny správně rozmístit.

Třetí, lze kukuřici cukrovou úspěšně vysazovat venku v červenci. Pro úspěšné pěstování této plodiny je však třeba věnovat zvláštní pozornost zavlažování, zejména v počátečních fázích růstu, dokud rostliny nezakoření. Účinnou metodou péče o kukuřici je mulčování půdy, které pomáhá šetřit vláhu a brání růstu plevelů. To nejen usnadňuje péči o rostliny, ale také vytváří příznivé podmínky pro jejich růst.

ČtvrtýČervenec je vhodný pro výsadbu různých listových a zeleninových plodin. Zahradníci doporučují v tomto období vysazovat salát, špenát, brokolici a zelí. Tyto rostliny dobře snášejí letní vedra a jsou schopny poskytnout úrodu před nástupem podzimního ochlazení. Kromě toho můžete vysadit fazole, které rychle rostou a nevyžadují složitou péči.

PátýAčkoli se rajčata, papriky a okurky obvykle sázejí dříve, některé časně dozrávající odrůdy těchto plodin lze sázet i v červenci. Při výběru odrůd je třeba dát přednost těm, které se vyznačují krátkou vegetační dobou. Tyto druhy zeleniny vyžadují slunné stanoviště a pravidelnou zálivku, zejména v horkých letních dnech.

Červenec poskytuje zahrádkářům jedinečnou příležitost rozšířit zeleninovou zahradu a získat další úrodu před koncem sezóny. Je důležité si uvědomit, že úspěch při pěstování letních plodin závisí především na správné péči a pozornosti věnované potřebám rostlin.

Doporučujeme také:

Leave a Response