Blog

Proč pěstitelé na dače krmí okurky a rajčata chlebem: lidové triky

Томаты
113views

Pěstitelé na dači jsou připraveni využívat nejen potravinový odpad, ale i poživatiny jako hnojivo.

Hnojení z kvasnic pro mnohé již prošlo fází. Existuje důvod, proč se podrobně zabývat hnojením z chleba.

Povíme si, jak se hnojivo připravuje a jak se používá.

Jak se připravuje hnojivo

Naplňte jakoukoli vhodnou nádobu sušenou strouhankou do 2/3 jejího objemu.

Poté nádobu zalijte teplou vodou, přikryjte víkem a nechte ji v teple dva týdny.

Když je nálev zkvašený, měl by se přecedit a vzniklý roztok zředit vodou v poměru 1:10.

Uvádí se, že zde lze přidat i sklenici dřevěného popela. Koncentrát chleba a popela se však po scezení ředí pětkrát.

Jak používat

Rajčata a okurky krmte chlebovou tinkturou v době kvetení a výskytu vaječníků.

Na jeden keř okurek bude potřeba 0,5 litru hotového hnojiva. Rajčata potřebují asi litr přísady.

Hnojení se provádí po zálivce a poté se zálivka opakuje čistou vodou a půda se kypří. Interval mezi hnojením je 10 dní.

Dachniki ujišťují, že přínos hnojení chleba je zřejmý a to vše proto, že se při pečení chleba používají kvasnice.

Skeptici však v sílu droždí jako živiny nevěří a také připomínají, že při pečení droždí ztrácí své vlastnosti a stává se ještě méně účinným hnojivem.

Odborníci také připomínají, že lidové prostředky nemohou nahradit komplexní, minerální a dokonce ani organická hnojiva.

Již dříve jsme vám říkali, že po sklizni.

Leave a Response