Blog

Jak správně řezat plody při sklizni paprik: důležitý úkon – pomůže prodloužit skladování zeleniny.

перец
133views

Mnoho zahrádkářů si stěžuje na špatnou pevnost paprik.

Někteří zahrádkáři zdůrazňují: sklizené plody mohou velmi rychle shnít.

Proč k tomu dochází? Ukazuje se, že nejde jen o porušení podmínek skladování zeleniny.

Pěstitelé, kteří nesprávně odřezávají papriky z keřů, riskují rychlou ztrátu úrody.

Jak správně řezat papriky

Chcete, aby sklizené plody vydržely velmi dlouho? Pak je správně sundejte z keříků!

Každou papriku seřízněte tak, aby stopka byla dlouhá 4-5 cm.

Aby tento proces neprovázely vážné potíže, je žádoucí používat poměrně ostré nůžky.

Ponechání stonkového orgánu na zelenině dostatečně dlouho zvyšuje šanci na zlepšení zralosti paprik.

Plody pravděpodobně vydrží velmi dlouho. V prvních týdnech po sklizni pravděpodobně nebudou hnít. Tím méně v prvních dnech.

Leave a Response