Blog

Jak pochopit, že je čas sklízet řepu: hlavní příznaky jsou pojmenovány

дача
68views

Mnoho lidí je zvyklých zaměřovat se při určování termínu sklizně na načasování, ale to nemusí být vždy správné rozhodnutí.

Někdy může řepa dozrát dříve nebo později, než se očekávalo.

Vyplatí se proto věnovat pozornost dalším příznakům, že je řepa připravena ke sklizni.

Jaké to jsou?

„Vykulení.“

Stačí záhon vizuálně posoudit: pokud zjistíte, že řepa „vykukuje“ z půdy, je čas sklízet. Zpravidla zelenina ukazuje několik centimetrů.

Botva

Jedná se pravděpodobně o jeden z hlavních referenčních bodů pro pěstitele dacha. Jakmile si všimnete, že lány začaly vypadat suché, musíte začít analyzovat další příznaky.

„Kontrolní“ kopání

Abyste se ujistili, že vaše rozhodnutí je správné, stojí za to vyšťourat pár kousků. Za ideální se zpravidla považuje řepa o průměru asi čtyři centimetry.

Příliš velká řepa je považována za přezrálou a má méně působivé chuťové vlastnosti.

To znamená, že úroda je rozhodně připravena ke sklizni.

Leave a Response