Proč se ukázalo, že střed rajčat je bílý a nepoživatelný: jaké chyby může udělat pěstitel na dače?
Po sklizni rajčat může být dačař velmi zklamán.
Je možné, že kvalita plodů bude velmi nízká.
Často se stává, že zelenina vypadá navenek dobře, ale uvnitř je příliš tvrdá a bez chuti.
Někdy jsou bílé žilky tak velké a tvrdé, že se rajčata stávají nepoužitelnými.
Z jakého důvodu by mohl dačický pěstitel získat tak nekvalitní úrodu?
Možná se jedná o závažné chyby, kterých se dopustil ve fázi pěstování zeleninové zahrádky.
Nesprávné používání hnojiv
Zahradník mohl nadměrně používat dusíkatá hnojiva.
Je možné, že majitel dačického pozemku zřídka aplikoval draselná hnojiva nebo dopustil nedostatek vápníku.
Neexistovala žádná ochrana před nemocemi
Středy rajčat se mohly stát nepoživatelnými v důsledku nebezpečné choroby, jako je stolbur (jiný název pro fytoplazmózu).
K ochraně keřů rajčat před touto chorobou musel dačický pěstitel včas potlačit škůdce a odstranit plevele.
Když se objevily napadené keře, bylo nutné je okamžitě vytrhat a spálit.