Aby se dýně mohla používat v kuchyni, musí mít příjemné chuťové vlastnosti.
Rozhodně jde o sladkost a šťavnatost.
I na konci srpna je ještě možnost tyto faktory ovlivnit.
Jaká tajemství pomohou
Použití popela
Tento typ hnojiva je zajímavý především jako vynikající zdroj draslíku. Ten dýně právě teď potřebuje.
Doporučuje se vzít asi jeden a půl šálku popela a rozmíchat prostředek ve třílitrové sklenici s vodou. Čekáme 48 až 72 hodin.
Poté lék přelijeme do kbelíku a vodu doplníme na plný objem. Zbývá už jen zalít dýni.
Kvasinky
Tento postup se neprovádí samostatně: nejprve je třeba použít první verzi hnojiva. Faktem je, že tento prostředek pouze zvyšuje účinek předchozího a má také pozitivní vliv na vitalitu mikroorganismů.
Je třeba v kbelíku s teplou vodou zředit půl šálku kvasnic lžící (velkou) cukru. Po 24 hodinách můžete začít zalévat.