Před sklizní je důležité mrkev „ošetřit“ určitými přípravky, aby se výrazně zlepšila její chuť.
Díky tomuto triku roste zelenina velmi sladká a chutná.
Jakým hnojivům doporučujeme věnovat pozornost?
Síran draselný
Mnoho zahrádkářů mylně aplikuje superfosfát, což by se nemělo dělat. Hnojivo se jednoduše neasimiluje, protože na to nemá dostatek času.
Proto je lepší organizovat zálivku síranem draselným: na kbelík vody se spotřebuje jedna a půl velké lžíce hnojiva.
Popel
Je to skvělá volba pro ty, kteří z toho či onoho důvodu nechtějí používat průmyslová hnojiva. Popel se aplikuje také ve formě roztoku.
K tomu je třeba vzít 200 ml prostředku na 10 litrů vody a zalévat.
Kyselina boritá
Mnozí uvádějí, že díky tomuto prostředku je mrkev chutnější, šťavnatější a sladší. Spotřeba hnojiva je minimální. Stačí vzít dva gramy hnojiva na kbelík vody.
Toto množství stačí na zalití tří metrů čtverečních záhonů s mrkví.