Blog

Objevují se vám strie bezdůvodně? Tady se dozvíte, čeho jsou příznakem!

127views

Vysoká je příčinou nebezpečných onemocnění a potíží – od problémů s oběhovým systémem přes aterosklerózu až po mozkovou mrtvici nebo… . Předznamenává ji příznak, který je často podceňován. Jak poznat vysoký cholesterol a co za ním stojí?

Tento nenápadný příznak vysoké hladiny cholesterolu může obvykle souviset s nadváhou, nadměrným hubnutím nebo nedostatečným spánkem. Jde o strie, které nejsou červené nebo růžové jako nově vzniklé v důsledku náhlých váhových výkyvů, ale světlé – bílé nebo žluté.

„Tichý“ příznak „tichého zabijáka“

Více:

Vysoká hladina cholesterolu zhoršuje stav oběhového systému a vede k rozvoji nebo výskytu závažných onemocnění. Proč se mu říká „tichý zabiják“? Inu, působí nepozorovaně. Jeho příznaky jsou někdy sotva znatelné nebo zaměnitelné s jinými onemocněními. Často bývá zatlačena do pozadí a zařazena do kategorie přepracovanosti, nedostatečné pružnosti nebo dokonce onemocnění štítné žlázy.

Příznaky vysoké hladiny cholesterolu

Pokud pociťujete pokles motivace, nedostatek chuti do života a celkovou únavu a slabost, neignorujte je. Otestujte si hladinu cholesterolu v krvi. Důvody, proč se tak cítíte, mohou být různé a nemusí znamenat nic špatného, ale stojí za to si to ověřit. Pokud i vy bojujete s nadváhou, není třeba čekat. Dalším příznakem je ztráta koncentrace a problémy s pamětí. Kdo by si pomyslel, že nesoustředěnost je příznakem vysoké hladiny cholesterolu? A přece.

Více:

Další příznaky vysoké hladiny cholesterolu jsou také poměrně překvapivé. Rozlišovacími znaky jsou charakteristické nažloutlé ztluštěniny na očních víčkách, loktech nebo pod prsy, stejně jako uzlíky na zápěstí a Achillových šlachách. Zaznamenána je také silně napnutá a lesklá kůže na chodidlech. Pokud hladina cholesterolu překročí normu, dochází k vážnému zhoršení prokrvení končetin. To vede k chronické bolesti nohou.

Příčiny vysoké hladiny cholesterolu

Vysoký cholesterol je něco, co rozhodně nelze ignorovat. Pokud se neléčí, může vést až ke smrti v důsledku onemocnění oběhového systému.

Ohroženi mohou být zejména lidé starší 30 let, kuřáci a lidé s nadváhou. Pokud patříte do rizikové skupiny, nepodceňujte žádný příznak a ihned vyhledejte lékaře.

Více informací:

Leave a Response