Blog

Vědci: první příznak vysoké hladiny cholesterolu se může objevit v noci

142views

Více informací:

Tichá, ale smrtelně nebezpečná vysoká hladina cholesterolu často nevykazuje mnoho varovných příznaků, protože připravuje půdu pro vážné zdravotní problémy, jako jsou srdeční choroby. Některé příznaky se však mohou objevit, jakmile se tuková látka nahromadí ve vašich tepnách. K jednomu z příznaků tohoto procesu může dojít v noci.

!

Hlavním rizikovým faktorem pro vznik onemocnění cév je právě zvýšená hladina cholesterolu. Některé příznaky se mohou objevit již ve velmi raném stadiu, tedy poté, co se tuk na stěně tepny teprve začne hromadit, a podle lékařů se první příznaky tohoto stavu objevují hlavně v noci.

Hromadění tuku v tepnách je způsobeno vyhýbáním se léčbě vysoké hladiny cholesterolu. Kromě toho dochází k menšímu průtoku krve v cévách, píše britský Express.

!

Více informací:

Dr. Adam Staton vysvětluje, že to znamená, že svaly a tkáně v těle nejsou dostatečně prokrvené, což může snadno vést ke stavu známému jako ischemická choroba srdeční. periferních tepen.

Jedná se o stejný proces, který vede k infarktu a mrtvici, ale při tomto stavu jsou postiženy tepny nohou a méně často rukou.“ – dodává Staton.

Podle zpráv z Clevelandské kliniky jsou prvními příznaky vysoké hladiny cholesterolu při onemocnění periferních tepen obvykle bolest, křeče a nepříjemné pocity v nohou a obvykle se objevují v noci, což narušuje spánek pacienta.

!

Leave a Response