Blog

Stačí nalít ocet na vaječné skořápky: Rychle vyřešte tento problém na zahradě

19views

Setkali jste se s problémem podvyživených rostlin? Takové rostliny často nechtějí správně růst, dávají slabou úrodu a netěší naše oči tak, jak by měly. Přitom řešení tohoto problému může ležet přímo ve vaší kuchyni nebo dokonce v popelnici. Postupujte podle následujících doporučení a vyřešte tento častý problém na své zahradě.

Zachraňte své rostliny

Pokud hledáte nejlepší hnojivo pro rostliny, které preferují zásaditou nebo vápenitou půdu, jako jsou hrušky, švestky, jabloně, tisy, levandule, rajčata, okurky nebo cukety, zapomeňte na chemikálie zakoupené v obchodě. Chemická hnojiva jsou nejen drahá, ale také neekologická. Přesto existuje univerzální, levný prostředek, který vyřeší všechny problémy zahrady. Tento přípravek nejen snižuje kyselost půdy, ale také chrání zeleninu a ovoce před hnilobou tím, že posiluje kořenový systém. Navíc má také vlastnosti odpuzující škůdce a díky hojnosti živin okamžitě stimuluje růst našich rostlin.

Vaječné skořápky.

Z vaječných skořápek lze vyrobit univerzální zahradní hnojivo. Možná se ptáte, jak vyrobit hnojivo z vaječných skořápek? Není nic jednoduššího. Nejjednodušším řešením je jednoduše smíchat rozdrcené vaječné skořápky s půdou. Zajímavějším řešením je však rozdrtit 10 vaječných skořápek a zalít je 400-500 ml 9% octa. Asi po 48 hodinách hnojivo zřeďte v poměru 1 polévková lžíce na litr vody. Toto hnojivo se doporučuje používat jednou za dva týdny.

Proč přidávat ocet?

Přidáním octa do hnojiva budou rostliny snadněji přijímat živiny. Nezapomeňte však, že před použitím tohoto hnojiva je vhodné zkontrolovat pH půdy. Jeho silné odkyselující vlastnosti mohou narušit správný růst některých rostlin. Nikdy tento přípravek nepoužívejte například na okrasné rostliny, jako jsou hortenzie, azalky, rododendrony nebo vřesy, ani na ovoce, jako jsou jahody, borůvky nebo maliny.

Účinné hnojivo

Používání tohoto přírodního hnojiva vám pomůže udržet zahradu v optimální kondici, zajistí zdravý růst rostlin a bohatou úrodu. Pomocí jednoduchých ingrediencí, které máte běžně doma, můžete snadno zlepšit kvalitu své zahrady bez použití drahých a neekologických chemikálií. Vyzkoušejte tento trik a sami se přesvědčte, jak účinný může být tento domácí prostředek pro vaše rostliny.

Leave a Response