Blog

Vytvořte si domácí prostředek pro zářivě čisté dlaždice a spáry, který funguje bezchybně.

11views

Úklid koupelny patří k nejméně oblíbeným činnostem v domácnosti, přestože je to místo, kde by hygiena měla být na prvním místě. Obzvláště obklady a spáry mezi nimi bývají náročné na údržbu, protože právě v těchto spárách se rády usazují bakterie a nečistoty. Nemusíte se však uchylovat k drahým a chemickým čisticím prostředkům. Vyzkoušejte tento jednoduchý a účinný domácí , který dlaždice nejen dokonale vyčistí, ale také vydezinfikuje.

Potřebné ingredience

  • 1 litr teplé vody
  • ½ sklenice jedlé sody
  • 1/3 šálku citronové šťávy
  • ¼ šálku octa

Jak na to

1) Příprava směsi: Do dvoulitrového kbelíku nalijte teplou vodu a postupně vmíchejte jedlou sodu, citronovou šťávu a .

2) Použití: 1. Vložte do nádoby s vodou a vyčistěte ji: Pomocí houbičky naneste připravenou tekutinu na dlaždice a spáry. Nechte působit přibližně dvacet minut, aby směs mohla působit.

3) Povrchová úprava: Po uplynutí času opláchněte dlaždice teplou vodou. Uvidíte, jak rychle a snadno se vaše koupelna rozjasní.

Proč tento recept funguje

Citronová šťáva má silné dezinfekční a antibakteriální účinky a také bělí povrchy. Její vůně navíc příjemně provoní vaši koupelnu.

Jedlá soda působí jako přírodní bělidlo a odstraňovač zápachu. Její čisticí vlastnosti jsou známé již po generace.

Ocet je známý svou schopností rozpouštět mastnotu, nečistoty a bojovat proti bakteriím. Díky své kyselosti je ideální pro čištění bez použití škodlivých chemikálií.

Další tipy pro použití těchto ingrediencí

Čištění prádla: Směs citronové šťávy a jedlé sody lze použít k vybělení zašlého prádla. Stačí ji přidat do teplé vody a nechat přes noc odmočit.

K odstranění vodního kamene z toalety: Ocet je skvělým pomocníkem proti vodnímu kameni. Stačí ho nalít do toalety, nechat působit a je hotovo.

Závěr

Udržování čistoty v koupelně nemusí nutně zahrnovat používání drahých chemikálií. Tento domácí čistič na dlaždice a spáry je nejen úsporný, ale také ekologický a velmi účinný. Navíc využívá ingredience, které už pravděpodobně máte doma. Vyzkoušejte tento trik a přesvědčte se o jeho účinnosti.

Leave a Response