Pozvěte své chuťové buňky na kulinářský zážitek s naší křupavou zapečenou roládou z mletého masa plněnou dijonskou hořčicí, slaninou, okurkami a sýrem. V tomto receptu se snoubí bohatá chuť mletého masa, dijonské hořčice, slaniny, okurek a lahodného sýra, a to vše v křupavém bramborovém obalu. Tak neváhejte a pusťte se do toho!
Navštivte také naši skupinu na Facebooku , kde každý den najdete skvělé tipy na slaná jídla.
Zapečená rolka z mletého masa plněná dijonskou hořčicí, slaninou, okurkami a sýrem
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 1 kg mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 5 krajíců chleba + 100 ml mléka
- 1,5 lžičky soli
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- 1 lžička dijonské hořčice
- čerstvá petrželka – podle chuti
Náplň:
- 3-4 lžičky dijonské hořčice – na potření
- 200 g uzené slaniny
- 350 g kyselých okurek (malých)
- 1 cibule
- 200 g tvrdého sýra
Pomazánková směs:
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžíce francouzské hořčice
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky medu
- 1 čajová lžička soli
Jak postupovat:
1. Směs mletého masa: Mleté maso vložte do velké mísy a rozklepněte do něj vejce – nechte chvíli odležet.
2. Připravíme si 5 měkkých chlebů, kterým odřízneme konce, rozdrobíme je do mísy a zalijeme mlékem – rukama dobře promícháme.
3. Poté rukama vymačkejte nasáklé mléko a vmíchejte ho do mísy s mletým masem. Dochutíme solí, sušeným česnekem, sušeným oreganem, dijonskou hořčicí a nakonec přidáme čerstvě nasekanou petrželku – dobře promícháme.
4. Vzniklou směs naneste na pergamen, pěkně rozetřete a přikryjte druhým pergamenem. Poté těsto rozválíme válečkem, zarovnáme konce a celé potřeme dijonskou hořčicí.
5. Na jednu polovinu směsi položte podélně proužky uzené slaniny, na ně položte celé okurky, po celé ploše rozložte nadrobno nakrájenou cibuli a posypte strouhaným sýrem. Stočte do rolády, potřete ji trochou oleje a znovu zabalte do pergamenu. Přikryjeme fólií a položíme na plech vyložený pergamenem.
6. Pečte v předehřáté troubě 70-80 minut při 180 °C.
7. Směs na tření: Kečup nalijte do malé misky, posypte mletou červenou paprikou a vmíchejte francouzskou hořčici. Dále přidejte med, sójovou omáčku a sůl – dobře promíchejte.
8. Po uplynutí doby pečení vyjměte plech z trouby, odstraňte alobal a roládu potřete připravenou směsí. Pokračujte v pečení při teplotě 240 °C, dokud nebude podle potřeby zlatavá a křupavá.
Podávejte s láskou, skvělou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!
Pokud máte také nějaký oblíbený recept, určitě ho napište do naší skupiny na Facebooku a navštivte ji, kde každý den najdete spoustu skvělých receptů.