Blog

Hlemýždi z vaší zahrady utečou během okamžiku: tuto 1 přísadu máme doma všichni a je klíčová.

30views

Slimáci a hlemýždi jsou noční můrou zahrádkářů, protože mohou zcela zničit rostliny a úrodu. Naštěstí stačí znát několik chytrých triků a můžete se jich zbavit.

Díky doporučením kanálu YouTube Add, Mix, Bake! se můžete těšit na zahradu bez slizkých škůdců. Tito nezvaní hosté mohou na zahradě nadělat pořádnou paseku, ale nebojte se, v tomto článku se dozvíte, jak se jich účinně zbavit.

Přírodní řešení proti slimákům a plžům

Co budete potřebovat:

  • 1 čajová lžička mletých chilli papriček
  • 1 polévková lžíce mletého pepře
  • 1 kg soli

Postup:

  1. V misce smíchejte chilli, mletý pepř a sůl.
  2. Tuto směs dobře promíchejte a posypte jí okraje zahrady.

Slimáci a hlemýždi se této směsi začnou vyhýbat, protože jim brání v pohybu a působí jako přírodní repelent. Tento postup může být účinný až 3 týdny, v závislosti na povětrnostních podmínkách.

Proč jsou slimáci a plži problémem?

Plži a slimáci mají schopnost přizpůsobit se různým podmínkám. Jsou to hermafroditi, což znamená, že každý jedinec má samčí i samičí pohlavní orgány, což jim umožňuje rychlé a efektivní rozmnožování. Hlemýždi jsou velmi odolné organismy, které na Zemi přežily více než 600 milionů let.

Zajímavosti o hlemýždích

  • Hlemýždi za sebou zanechávají slizkou stopu, která jim pomáhá při pohybu a zabraňuje vysychání. Tento sliz má antiseptické vlastnosti, které šnekům pomáhají vyhnout se infekcím.
  • Hlemýždi mohou rychle zničit mladé rostliny a zanechat poškozené plodiny.

Přírodní repelenty

Existuje mnoho komerčních přípravků proti slimákům, ale pokud nechcete do své zahrady sypat zbytečné chemikálie, měli byste vsadit na přírodní řešení. Jedním z nich je směs chilli, pepře a soli, která je bezpečná a účinná.

Vyzkoušejte tento jednoduchý trik a užívejte si zahradu bez slimáků a plžů. Více informací naleznete v přiloženém videu. Hodně štěstí!

Leave a Response