Blog

Jahodové plátky s pudinkem a zakysanou smetanou

141views

Tento vynikající lehký jahodový dezert je ideální pro letní dny. Jahodové plátky s pudinkem a zakysanou smetanou v sobě spojují svěží chuť jahod, smetanovost pudinku a jemnou kyselost zakysané smetany, čímž vytvářejí dokonalou harmonii chutí.

Složení

Na těsto:

  • 140 g měkkého másla
  • 130 g cukru
  • ½ balíčku vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 180 g polohrubé mouky
  • 20 g prášku do pečiva

Na pudink:

  • 630 ml mléka
  • 70 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 200 g zakysané smetany

Jahody:

Na polevu:

  • 2 balení dortové polevy s jahodovou příchutí
  • 6 lžic cukru
  • 500 ml vody

Postup

1) Příprava těsta: Máslo vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce, dokud není směs světlá a nadýchaná. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji vmíchejte do směsi. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 20 minut.

2) Příprava pudinku: Zahřejte 500 ml mléka s cukrem a vanilkovým extraktem. Zbylé mléko smíchejte s pudinkovým práškem a přidejte do vroucího mléka. Nechte pudink zhoustnout. Do horkého pudinku vmíchejte studenou zakysanou smetanu a krém rovnoměrně rozetřete na upečený základ.

3) Příprava jahod: Jahody omyjte, osušte, zbavte stopek a nakrájejte. Rovnoměrně je rozprostřete na pudink.

4) Příprava polevy: Smíchejte cukr s dortovou polevou a vodou, vařte do zhoustnutí. Hotovou horkou polevu rovnoměrně rozetřeme na jahodovou vrstvu.

5) Chlazení: Vložte dezert do chladničky alespoň na 2 hodiny, aby se všechny vrstvy dobře spojily a dezert vychladl.

Závěr

Jahodové koláčky s pudinkem a zakysanou smetanou jsou skvělou volbou pro oslavu letních dnů a jsou ideálním dezertem pro každou příležitost. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a vychutnejte si lahodný a osvěžující dezert.

Leave a Response