Blog

Jarní tvoření s dětmi: květiny z barevného papíru, které je zabaví

185views

Jaro je ideálním obdobím pro rozvíjení kreativity u dětí, a co může být lepšího než začít s výrobou jarních květin z barevného papíru! Tato aktivita je ideální pro rodiny, protože je zábavná, nevyžaduje žádnou složitou přípravu a může sloužit jako skvělý způsob, jak děti zabavit, ať už ve volném čase, nebo při dálkovém studiu. K výrobě těchto papírových květin nepotřebujete žádné speciální pomůcky, vystačíte si s běžně dostupnými materiály. Pojďte tedy tvořit a přivítat jaro s otevřenou náručí.

Materiály, které budete potřebovat:

  • Barevný papír
  • Nůžky
  • Lepidlo
  • Ruličky od toaletního papíru (na stonky)
  • Brčka (alternativa pro stonky)

Inspirace pro jarní květiny:

1. Květiny z kruhů

Začněte vystřihováním různě velkých koleček z barevného papíru. Poté tato kolečka přeložte napůl a znovu napůl, abyste vytvořili tvar květiny. Slepte je k sobě, abyste vytvořili celou květinovou hlavu.

2. Papírové tulipány

Výroba tulipánů z papíru je jednoduchá a efektní. Vystřihněte šablony tulipánů a nalepte je na ruličky od toaletního papíru nebo na brčka, která poslouží jako stonky. Tyto tulipány mohou být skvělou dekorací pro .

3. Vějířové květy

Vezměte list papíru a přeložte ho do tvaru harmoniky, pak pevně stiskněte střed a rozložte konce od sebe, abyste vytvořili vějířovitý květ. Tyto květy vypadají skvěle, když je zavěsíte na zeď nebo do okna.

4. 3D květiny

Pro pokročilejší výtvory můžete vytvořit 3D květiny, které vypadají, jako by vyskočily z papíru. Vystřihněte několik koleček, udělejte do nich výřezy a složte je do tvaru květiny a přidejte další vrstvy pro zvětšení objemu.

Jak vyrobit květiny z barevného papíru

Plánování: Nejprve se rozhodněte, jaké květiny chcete vytvořit, a připravte si potřebné materiály.

Výroba: Postupujte podle pokynů pro výrobu vybraných květin. Nebojte se experimentovat s barvami a tvary.

Dekorace: Jakmile jsou květiny hotové, použijte je k výzdobě svého domova nebo jako pěkný dárek pro přátele a rodinu.

Tvoření z barevného papíru je skvělý způsob, jak rozvíjet jemnou motoriku dětí, podpořit jejich kreativitu a strávit společně čas. Tyto papírové květiny nejenže vnesou do domova jarní atmosféru, ale také poskytnou dětem pocit hrdosti na něco, co samy vytvořily. Tak na co ještě čekáte? Pusťte se do tvoření a užijte si spoustu zábavy při vítání jara. Můžete také navštívit článek na

Leave a Response