Blog

Lepkavé a mastné usazeniny mizí před očima: Jednoduchý trik, díky kterému bude vše zářit čistotou a krásně vonět

22views

Úklid kuchyně může představovat řadu výzev, zejména pokud jde o boj s lepkavými usazeninami na horní části skříněk. Tyto usazeniny se odstraňují velmi obtížně a v obchodech často nejsou k dispozici speciální přípravky určené přímo na tento problém. Nevěšte však hlavu! Existuje domácí čisticí prostředek, který si s mastnými usazeninami poradí a co je nejlepší, nepoškodí povrch vaší kuchyně.

Tento skvělý recept používá minimálně 40 % alkoholu, což znamená, že můžete použít téměř jakýkoli druh alkoholu, který máte doma. K výrobě čisticího roztoku budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce alkoholu
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1 čajová lžička libovolného čisticího prostředku (tekuté mýdlo, saponát atd.)

Postup je velmi jednoduchý: do misky nalijte alkohol, přidejte vodu a poté mycí prostředek. Pokud používáte čistý líh, je dobré jej zředit vodou, ale v případě 40% lihu to není nutné. Směs můžete aplikovat buď pomocí rozprašovače, nebo ji můžete nanést obyčejnou houbou. Po nanesení na povrch počkejte 5 minut a poté odstraňte hadříkem, který pravidelně oplachujte ve vodě, a vaše skříňky budou vypadat jako nové.

Pro ty, kteří hledají ještě účinnější řešení opravdu odolných mastných usazenin, máme další tip. Tento recept zahrnuje použití jedlé sody, čisticího prostředku, oleje, octa a citronu:

  • 200-300 g jedlé sody
  • 3 polévkové lžíce prostředku na nádobí nebo tekutého mýdla
  • 2 lžíce oleje
  • 60 ml octa
  • 2 vytištěné citrony

Vše smíchejte dohromady, dokud nezískáte tekutou směs. Tuto směs pak nanesete na namazané plochy a necháte 5 minut působit. Po uplynutí této doby povrch očistěte houbičkou a nakonec otřete měkkým vlhkým hadříkem. Tento postup nejenže odstraní mastnotu, ale zanechá vaši kuchyň krásně čistou, bez mastnoty a nahromaděných nečistot, s příjemnou citrusovou vůní.

Proč dávat houbičku na nádobí do lednice? Výsledek je dokonalý

Pomocí těchto jednoduchých, ale účinných domácích receptů na čištění se můžete vyhnout používání škodlivých chemikálií a zároveň chránit životní prostředí. Navíc výsledný efekt čisté a voňavé kuchyně stojí za to!

Leave a Response